in

Hellas vil åpne for turisme i mai

Etter en lang periode med omfattende nedstengninger håper Hellas å kunne ta imot turister igjen i midten av mai.

Ifølge turistminister Haris Theoharis er turister velkomne fra 14. mai. Dette skriver nyhetsbyrået NTB ifølge NRK.

For å kunne dra som turist til Hellas må du imidlertid kunne vise fram dokumentasjon på at de enten er vaksinert mot covid-19, har utviklet antistoffer eller at du nylig har testet negativt.


Det opplyses også at turister må regne med at de kan bli plukket ut for tilfeldig koronatesting.

Foreløpig strengt

På regjeringens reiseinformasjonsside kom det for fem dager siden en oppdatering på den aktuelle reisesituasjonen til Hellas. Mens den norske regjeringen på sin side fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige har Hellas har på grunn av koronaviruset innført en rekke innreiserestriksjoner.

Alle reisende til Hellas må fylle ut et elektronisk skjema før avreise og fremvise attest på negativ covid-19-test ved ankomst, står det å lese på reiserådsiden. Alle reisende må i karantene i syv dager.

«Operasjon frihet»

Innen midten av mai håper imidlertid den greske regjeringen at såpass mange grekere vil være vaksinert innen at det skaper en «mur med immunitet» rundt lokalbefolkningen.

Gjenåpningen av landet har ifølge NTB fått navnet «Operasjon frihet» og vil være mulig takket være store vaksineleveranser i løpet av annet kvartal. Innen mai er planen at alle over 60 år skal være vaksinert.

Da statsminister Kyriakos Mitsotakis lanserte «operasjon frihet» i det greske parlamentet, sa han ifølge den greske nyhetssiden ERT at det markerte en frigjøringen fra det å være gissel av pandemien.  

Prioriterer å vaksinere i turistområder

Hittil er 400.000 grekere fullvaksinert, mens en million av landets totalt 11 millioner innbyggere fått minst en vaksinedose.

Grekere som bor på øyene er prioritert i vaksinekøen. Myndighetene har også besluttet å bruke forsvaret til å få gjennomført en rask massevaksinering på øyene, som er populære turistmål, og som har mange eldre innbyggere.

Planen er at alle innbyggerne på de minste øyene skal være vaksinert, mens det vil ta lenger tid på Kreta, Rhodos og Korfu.

ABC nyheter skriver at turisme utgjorde en femtedel av landets inntekter før pandemien.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

John Carew

Terminen er rett rundt hjørnet for John Carew og Pernille Juvodden

Kronprinsessen og prins Daniel har fått korona