in

Vil du heller sitte i badstua enn å trene? Da har vi gode nyheter til deg

Hører du til dem som heller foretrekker å sitte i badstua og slappe av fremfor å trene? Da har vi gode nyheter til deg. Finske forskere mener nemlig nå at det kan være minst like sunt å tilbringe tid i badstua som i treningsstudio.

I hvert fall hvis du gjør det regelmessig.


Foto: Pixabay

En gruppe forskere ved Universitetet i Øst-Finland sendte i følge forskning.no 102 forsøkspersoner inn i en 73 graders varm badstue, og resultatet de fikk var forbløffende. Det gjorde nesten samme nytte som ved moderat trening i samme tidsrom.

Ikke bare steg kroppstemperaturen med et par grader i gjennomsnitt, blodårene utvidet seg og blodtrykkes sank. Og som om ikke det var nok – pulsen steg tilsvarende.

Så konklusjonen er at ved regelmessige besøk i badstua reduserer man faren for blant annet hjerte- og karsykdommer, stress, Alzheimer og demens betydelig. Best resultat får man ved minimum fire besøk i badstua i uken, men aller helst bør man ta turen seks til sju ganger.

Det er imidlertid ikke alle som bør ta denne snarveien til bedre helse, spesielt ikke nyopererte hjertesyke, eller pasienter med blant annet infeksjonsykdommer. Er du i tvil bør du uansett konferere med egen lege før du setter i gang.

Del gjerne artikkelen hvis du kjenner flere som kunne trenge å komme i bedre form, helt uten å trene.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Klesgigant trekker kolleksjon – mønster ligner til forveksling «Allah»

Følg med på vannet når «I Will Always Love You» runger over Dubai!