søndag, januar 24, 2021

Helsedirektøren vil at politi, kommune og helsemyndigheter skal sjekke at du faktisk sitter i karantene

Mest lest nå

Helsedirektør Bjørn Guldvog mistenker at en del slurver med både smittekarantene og innreisekarantene. Nå vil han innføre en ny kontroll.

Har man vært i nærkontakt med smittet, skal man i 10 dagers karantene. Det samme gjelder dersom man kommer til Norge fra et land med karanteneplikt.

– Det er grunn til å tro at folk har «skippet» den karantenen, eller ikke gjennomført den på en god nok måte, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til TV2.


Derfor er det nå innført enda strengere regler: Ved innreise til Norge må du kunne vise en negatig test som ikke er eldre enn 72 timer. I tillegg må du teste deg senest 24 timer etter ankomst, og du må registrere elektronisk hvordan karantenen blir gjennomført.

Les også: Koronaens fem faser – frykter vi nå går tilbake til fase 3

Men at du faktisk overholder karantenereglene er det ingen som sjekker.

Bjørn Guldvog
Bjørn Guldvog. Foto: Skjermdump Youtube

– Vi jobber nå med modeller for å få til en bedre kontroll på karanteneordningen. Det er ett av de forslagene som vi vil levere til regjeringen i uken som kommer, sier Guldvog til TV2 om planene for å få kontrollert at folk overholder karantenen.

Helsedirektøren forteller at konsekvensene kan være svært alvorlige dersom folk fortsetter med karatene-slurv, og ønsker et samarbeid mellom kommunene, politiet og helsemyndighetene.

Les også: Stenger mindre grensestasjoner: Testplikt for alle som reiser inn til Norge

– Det er veldig alvorlig hvis ikke dette gjøres, og det kan gjøre at vi mister kontrollen over pandemien, sier Guldvog.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter