torsdag, november 21, 2019
Historier fra livet Helsepersonell oppfylte døende manns siste ønske: stoppet på McDonalds...

Helsepersonell oppfylte døende manns siste ønske: stoppet på McDonalds for å kjøpe is

-

Da Ron skulle kjøres til hospice valgte ambulansepersonellet å legge inn et stopp langs veien. Et stopp for å oppfylle Rons siste ønske. 

Den hjertevarme historien fra Australia har rørt mange mennesker. Den viser så godt hvor viktig de små gledene i hverdagen er.

Ron som var syk av uhelbredelig kreft var på sin siste kjøretur. Han skulle tilbringe sine siste dager på et hospice. Ifølge store medisinske leksikon er hospice en institusjon tar vare på mennesker den siste tiden av livet. Omgivelsene har minst mulig sykehuspreg med vekt på interiør og adferd hos personalet, som styrker verdighet og respekt, lindrer lidelse og gir trøst og støtte i prosessen frem mot døden (palliativ behandling).

Ønsket en is

Queensland ambulansetjeneste har selv delt historien om Ron på Facebook. Under Rons siste ambulansetur fortalte han at han nesten ikke hadde spist noe de siste to dagene. Ambulansepersonellet spurte han: «Om du kunne få hva du ville, hva hadde det vært?», hvorpå Ron svarte: «En karamell sundae.»

Og ambulansepersonellet nølte ikke. De stoppet på nærmeste McDonalds og kjøpte akkurat en slik is til mannen. På bildet nedenfor kan man se Ron få sitt siste ønske oppfylt.

En av dem som var på jobb i ambulansen denne dagen var Sharon. Hun forteller at Ron var overtakknemlig for at han fikk oppfylt sitt siste ønske.

Kort tid etter døde Ron. Han hadde lidd av bukspyttkjertelkreft i 17 lange år. 72 år gammel sovnet han inn, skriver BBC.

Ofte er det de helt små tingene som betyr noe, også når livet går inn i sin siste fase. Del gjerne artikkelen for å hylle ambulansepersonalet som oppfylte denne mannens siste ønske! 

LES OGSÅ: Han oppfyller sin døende kones siste ønske. To dager senere mister hun livet

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Hvor farlig er det egentlig å snuse? Kjendislege ser på saken

Kjendislege Wasim Zahid har sett på snus og hva forskningen sier om helseskader relatert til snus. Til videoen skriver...

Aune Sand med sterk kritikk av influensere: – Tanketomt vås

Kunstner Aune Sand (53) tar nå et oppgjør med influensere, og måten de påvirker dagens unge på. Han mener...

Renoverte campingvogn fra 1988 – for en forvandling

Flere og flere nordmenn får øynene for å feriere i sitt eget land. Noe som også vises på salget...

91 år gammel kvinne forvandlet byen til et kunstverk med penselen sin

Den 91 år gamle kvinnen Anežka Kašpárková har virkelig vist verden hvor vakker gatekunst kan være.  Den tsjekkiske kvinnen døde dessverre...

Da Jenny fikk ansvaret for kostholdet på dette gamlehjemmet ble det nye tider for beboerne

Jenny Jönsson er en 42 år gammel kvinne. Til daglig jobber sykepleieren på et gamlehjem i Sverige. Da hun...

Ali klipper hjemløse gratis før jul

Ali Zaki (29) driver en frisørsalong i Malmö. I november og desember holder han søndagsåpent for alle hjemløse som...