in , ,

Helsetopper hedres: –Jeg er veldig glad for prisen, og for å dele den med Line

Espen Nakstad

Line Vold og Espen Rostrup Nakstad er tildelt årets Akademikerpris, melder fagorganisasjonen Akademikerne.

– Vold og Nakstad har demonstrert verdien av tung fagkunnskap kombinert med fantastisk formidling i en krisesituasjon, sier juryleder Merete Nilsson.

Akademikerprisen deles ut årlig av arbeidstakerorganisasjonen Akademikerne. Tidligere har blant annet Thomas Hylland Eriksen og Anine Kierulf mottatt prisen.


– Årets vinnere har gjennom koronakrisen vist hvor avgjørende det er med akademisk kunnskap i byråkratiet, og sammen med sine kolleger har de vært helt sentrale for å lose oss trygt igjennom pandemien, sier juryleder for Akademikerprisen Merete Nilsson.

Hun legger til at de begge er eksepsjonelt gode og trygge formidlere, og er nærmest blitt byråkratiets superstjerner.

Det er første gang i prisens historie at den deles mellom to personer.

– Jeg er veldig glad for prisen, og for å dele den med Line. Jeg tar det som et tegn på at medisinsk og veterinærmedisinsk forskning og fagkunnskap verdsettes av andre akademikere, sier Espen Rostrup Nakstad, assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet. 

Han legger til at vi har mange dyktige fagmiljøer i Norge som har hatt stor betydning i denne pandemien, og som alle fortjener en stor takk.

Også Line Vold, som er avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttets avdeling for smittevern og beredskap, sier hun er veldig glad, og veldig overrasket over å få prisen.

– Og det er fantastisk å få dele den med Espen. I tillegg deler vi den med alle de superkompetente folka i Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, og i byråkratiet og fagmiljøene i Norge for øvrig, sier Line Vold.

De to mener det er spesielt fint å få prisen i en situasjon der de har formidlet mange råd til befolkningen om å gjøre ting de færreste ønsker, og vært ærlige om at rådene har vært basert på et nokså svakt kunnskapsgrunnlag:

– Det har ikke vært noen selvfølge at det skulle gå bra – men jeg tror åpenheten om usikkerhet i kunnskap og også diskusjonene oss imellom kan ha bidratt til at både media og folk flest har fått god innsikt i det vi jobber med, sier Vold.

At så mange plutselig vet både hva helgenomsekvensering og reproduksjonstallet R er, og hvordan vi beskytter oss mot smitte syens Vold er helt fabelaktig

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Ann-Jeanett har levd et langt liv med rus. Slik ble hun rusfri og fikk barna tilbake

Prisjakt.no advarer: Ikke kjøp dette nå