torsdag, september 23, 2021

Heltemodig hund løp inn i brennende hus – for å redde kattunge

Mest lest nå

Hunder og katter har et velkjent og gammelt rykte for å være bitre erkefiender. Men det er ikke alltid at ryktet holder vann.

I de riktige omgivelsene og under de riktige omstendighetene kan og vil hunder og katter nyte hverandres selskap. Ikke bare ved å leve sammen, men også ved å se på hverandre som familiemedlemmer.

Alle som har hatt en hund og en katt under samme tak kan skrive under på dette. Jeg har selv hatt begge deler, og som de fleste andre hunde- og katteiere lurte jeg på hvordan det skulle gå.


Men det viste at det ikke var noe å bekymre seg for. Det tok ikke lang tid før de ble bestevenner, og når de fra tid til annen hadde uenigheter, var det stort sett katten som virket mest dominerende av de to!

Det er ikke alltid hunder og katter er fiender. Foto: Canva

Hunden løp inn i brennende hus

Den spesielle historien du nå skal få høre er et annet godt eksempel på hvordan hunder og katter kan dele et helt spesielt bånd.

Hendelsen fant sted for noen år siden, da en stor eksplosjon skjedde i et industribygg i den ukrainske byen Donetsk. Historien som blant annet er omtalt av Animal Channel har siden rørt dyrevenner over hele verden.

Brannen som følge av eksplosjonen spredte seg raskt, ødela omgivelsene og satte mange liv i fare.

Folk som bodde i nærheten måtte flykte fra hjemmene sine da de skjønte hva som hadde skjedd. Det var ikke tid til å ta tingene sine eller pakke kofferten – de hadde rett og slett ikke noe annet valg enn å løpe for livet.

En huseier klarer å få hunden ut på plenen, på vei ut av huset. Men overraskende snudde hunden seg og løp tilbake i flammene.

Eieren var overrasket, redd og desperat, men han kunne ikke løpe etter hunden. Brannen var blitt for omfattende.

Personlig kan jeg bare forestille meg skrekken han må ha følt over det han opplevde her. Men så kom den heroiske hunden løpende ut av bygningen igjen, med en kattunge han holdt mellom tennene!

Kattungen slet med å puste, men var ellers i god form og viktigst – fortsatt i live.

Takket være hundens utrolig heroiske og inspirerende instinkt, ble et liv reddet. Kattungen fikk legehjelp og kom seg etter den forferdelige hendelsen.

Så selv om det er et ordtak som heter «fiender som hund og katt» er det ikke alltid at det stemmer!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter