lørdag, juni 12, 2021

Heltene under pandemien inspirerte Elin Tvedt til å bytte karriere

Mest lest nå

Elin Tvedt ble rikskjendis over natten da hun kom inn i TV2-studio som værmelder i 1996. Mange var skeptiske til at en 22 år gammel blondine som ikke var utdannet meteorolog plutselig skulle melde været.

Etter jobben som TV2-værmelder har Elin Tvedt gjort suksess som programleder i «71 grader nord» og begeistret publikum gjennom sin deltagelse i «Skal vi danse». Men så ble det stille.


Idag driver hun nemlig med noe helt annet. Etter et samlivsbrudd, flyttet Elin tilbake til hjembygda Ølen i Rogaland. Her bor hun sammen med de to barna Milla (13) og Mikkel (10) og familiens katt.

Da koronakrisen traff Norge var Elin Tvedt ansatt i et reiseselskap for å utvikle reiser og opplevelser. Hele bransjen ble satt på hold som følge av pandemien, og Elin Tvedt mistet jobben.

I fjor ble det kjent at hun nå har begynt å studere, da regjeringen innførte en midlertidig ordning om å studere samtidig som man mottar dagpenger. TV 2-kjendisen er nå sykepleier-student ved Høyskolen på Vestlandet.

– Jeg har hatt et ønske om å være en formidler for god helse – både fysisk og psykisk, sier hun til «God kveld Norge» ifølge Dagbladet.

Etter innsatsen under pandemien har hun blitt inspirert av sykepleieryrket.

– Sykepleierne er noen av mange helter vi har under denne pandemien, sier hun ifølge Dagbladet til TV 2.

Hun innrømmer at hun var i tvil før hun sendte søknaden. Hun har to barn, og økonomi er et element når man plutselig setter seg på skolebenken igjen i voksen alder.  Dagbladet skriver at det ble framtidige jobbmuligheter og sjansen til å bidra til samfunnet som tippet vektskåla.

Og hun utelukker ikke at vi kan komme til å se henne på skjermen igjen.

– Kanskje jeg kan kombinere TV og helse, hvem vet, sier Elin Tvedt.

I disse dager er hun opptatt med eksamen. På instagram forteller hun at hun nettopp er gjennom ferdighetstrening i kirurgiske sår. Nå står en travel eksamensperiode for døren for Elin Tvedt som ikke har angret et sekund på det nye karrierevalget sitt.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter