Hjem Hus og hjem Hemmeligheten bak en skinnende ren grillrist: Bestefars enkle triks

Hemmeligheten bak en skinnende ren grillrist: Bestefars enkle triks

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Sommeren er endelig på vei, og med den kommer solfylte dager, bading, og ikke minst herlige grillkvelder. Men for mange er rengjøring av grillristen en tidkrevende og frustrerende oppgave. Heldigvis har vi et enkelt tips som vil gjøre grillristen din skinnende ren med bare to ingredienser.

Når sommeren kommer, er det lite som slår en deilig grillkveld med familie og venner. Å stå ved grillen og høre kjøttet, fisken eller grønnsakene frese mens duften sprer seg i hagen, er en opplevelse mange ser frem til.

Den evige kampen mot smuss

Grilling er fantastisk, men det etterlater seg ofte en skitten grillrist full av smuss, fett og fastbrente matrester. Det kan føles som et evighetsprosjekt å få risten ren igjen, spesielt hvis den ikke passer i vaskekummen og er vanskelig å håndtere.

rengjøre grillrist
Grillristen er ofte vanskelig å rengjøre. Foto: canva

Bestefars geniale triks

Bestefar hadde alltid en skinnende ren grillrist, og hemmeligheten hans var overraskende enkel. Alt han brukte var natron og eddik.

Her er hvordan du kan gjøre det samme:

  1. Forbered risten: Legg grillristen i en dyp ovnsplate.
  2. Påfør natron og eddik: Strø en god mengde natron over risten og tilsett noen spiseskjeer med eddik.
  3. La det virke: Fyll ovnsplaten med vann så hele risten er dekket, og la det stå i 30 minutter.
  4. Skrubb med folie: Krøll sammen litt aluminiumsfolie og skrubb grillristen. Alt smuss vil løsne lett, og risten blir skinnende ren.

Alternativ metode: Brenn bort smussen

Hvis du allerede har startet grillen, kan du bruke en annen effektiv metode. Legg den skitne risten på grillen mens den varmes opp. Matrester og annet smuss vil brenne bort. Til slutt skraper du risten ren med en stålbørste før du legger på maten.

Nb: Dersom du bruker en stålbørste må du forsikre deg om at det ikke ligger igjen stål fra børsten på grillristen. Det gjorde ikke denne familie, og det gikk skikkelig galt.

rengjøre grillrist
En ren grillrist er viktig for et godt grillmåltid. Foto: Canva

Disse smarte og enkle knepene sikrer at grillristen din alltid er klar for neste grillkveld. Del gjerne disse tipsene med dine venner, så de også kan nyte sommerens grillopplevelser til det fulle!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com