Hjem Helse Hemmelighetene bak fornuftig vektnedgang og et sunt kosthold

Hemmelighetene bak fornuftig vektnedgang og et sunt kosthold

Hver eneste dag er det mange nordmenn som begynner på en kostholdsplan eller program for vektnedgang, men dessverre er det også mange som gir opp og går tilbake til gamle vaner. Hva er egentlig hemmelighetene bak varig vektnedgang og et sunt kosthold over tid?

Et balansert kaloriinntak for stabil vektnedgang

Til å begynne med er det helt nødvendig å ha et forhold til kaloriinntak sett opp mot hvor mye du forbrenner i løpet av en vanlig dag. Det er selvfølgelig flere faktorer som påvirker tematikken hvordan gå ned i vekt, men du vil aldri kunne redusere vekten hvis du tilfører mer energi enn du forbrenner.

Det betyr ikke nødvendigvis at du må «telle kalorier» eller følge svært nøye med på hvor mye du spiser, men du må ha et forhold til hvor mye energi maten du velger å spise egentlig inneholder. Det hjelper lite å spise sunt og trene hele dagen hvis en potetgullpose på kvelden veier opp for all innsats gjennom dagen.

Tilpasset trening og en realistisk kostholdsplan

Fysisk aktivitet og trening har mange fordeler, ikke bare når det gjelder vektreduksjon og vedlikehold av en sunn vekt. All aktivitet teller, og det er aldri for sent å begynne å være mer fysisk aktiv. Samtidig er det viktig å ha i bakhodet at fysisk aktivitet sjelden kan veie opp for et overdrevent inntak av mat. Noen profesjonelle atleter har for så vidt et svært høyt kaloriinntak som følge av tøffe treningsregimer, men det hører til unntakene.

Til slutt er det også viktig at en kostholdsplan ikke bare dreier seg om skippertak og tøff innsats i korte perioder. En særlig fokusert plan kan gi deg en god start, men det er avgjørende å legge opp til et kosthold som du også kan opprettholde over tid. Det er sannsynligvis en av de aller viktigste hemmelighetene bak en fornuftig vektnedgang og sunne vaner i hverdagen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com