lørdag, september 26, 2020

Hender det du glemmer ting? Det kan faktisk være et godt tegn

Mest lest nå

Vi opplever vel alle å glemme litt en gang i mellom. Noen ganger glemmer vi hvor vi la bilnøklene, vi glemmer det var et fjernsynsprogram vi gjerne skulle ha sett, eller vi glemmer brødet i butikken når vi handler.

Ergerlig, men ikke direkte farlig. Nå viser imidlertid forskning at det å glemme slike småting faktisk kan være en god ting, for det tyder på høyere intelligens enn gjennomsnittet.


Et studie utført av en gruppe forskere i Toronto i Canada viser nemlig at de som ofte glemmer småting gjerne husker viktigere ting, og de tar lettere til seg informasjon eller lærer nye ting som er av større betydning.

Det menes at dette kan begrunnes i hvordan det menneskelige instinktet fungerer, og fra urtiden av – før man satte navn på all ting – var det viktigere å huske hvordan noe fungerte eller noen så ut, enn navnene, og ikke minst hvordan man stavet til det (for skriftspråket var ikke oppfunnet ennå).

På samme måte fungerer hjernen som et slags «filter» som holder styr på hvilken informasjon som er relevant og hvilken som ikke er det, noe som kommer i konflikt med dagens informasjonstilgang som gjør at vi egentlig ikke behøver å huske så mye lenger, samtidig som strømmen av informasjon stadig øker.

Verre er det da hvis man glemmer viktige ting som for eksempel forretningsmøter eller å betale regninger, da dette kan få konsekvenser ut over bare å være ergerlig. Samtidig bør man også være oppmerksom på om det er noe mønster i forglemmelsene, da disse i ytterste konsekvens kan være symptomer på demens eller andre sykdommer relatert til hukommelsen.

Kjenner du noen som glemmer ofte og trenger en liten oppmuntring i form av at det kanskje bare er et tegn på intelligens? I så fall kan du dele denne artikkelen med dem.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter