Hjem Kjendisnytt Henriette Bruusgaards vemodige beskjed: – Noe av det mest sårbare for meg

Henriette Bruusgaards vemodige beskjed: – Noe av det mest sårbare for meg

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Henriette Bruusgaard som nok best er kjent for sin rolle som programleder i «Alt for Norge» og som en talentfull skuespiller, har gjennom sin karriere alltid delt livets utfordringer med et åpent hjerte. Nå forteller hun om noe av det vanskeligste med kreftbehandlingen.

I desember valgte Henriette å åpne opp på Instagram om at hun hadde fått kreft.

I et innlegg skrev hun:

– Vi vet aldri hva som venter rundt neste sving. Jeg har fått brystkreft. Det føles sårbart å dele, men jeg har troen på åpenhet❤️

Hun fortalte videre at beskjeden hun har fått er at dette skal gå bra.

– Dette skal gå bra. De sier så. Jeg startet behandling med cellegift for noen dager siden, og nå er det bare å telle dager og uker.

Som mor til to barn på 6 og 8 år, understreker hun at kampen mot sykdommen og behandlingen har vært tøff: «Det er ingen hemmelighet at cellegiftbehandlingen har vært hard.»

Også lyspunkter

Forrige måned delte hun en ny oppdatering med sine følgere på Instagram, der hun kom med flere gladmeldinger.

«Min første lille «breakdown» skjedde i påsken. Noe annet ville vært rart, mener venner og familie,» skrev Henriette og fortsatte:

«Og ja, klart noe slikt som cellegiftbehandling fører med seg noen nedturer. Men stort sett takler jeg dette veldig bra. Jeg har så mange lyspunkter, og dem jobber jeg iherdig med å fokusere på.

  • Jeg takler medisinene godt, orker å holde meg i form, og responderer generelt bra.
  • Jeg får beholde to bryster, dvs det ene er det ingenting i veien med, og det andre blir rekonstruert med min egen hud og brystvorte, silikon eller annet. For meg er dette viktig, og jeg kommer til å jobbe iherdig med å få et best mulig resultat. Takknemlig for at det finnes flinke kirurger.
  • Jeg har masse driv, får jobbet litt, og er utrolig ivrig etter å komme i gang med livet, rett og slett!
  • Jeg er ferdig med cellegift og stråling i august. Da følger medisiner man lever mer normalt med.
  • Parykk og lue hjelper meg å glemme at jeg går på medisiner, og jeg gleder meg til ny kul sveis mot slutten av året.»

Til slutt avsluttet hun med den positive tonen vi kjenner så godt fra henne:

«Alt i alt er jeg superheldig. Og jeg skal ta med meg erfaringene fra dette og bruke det til noe positivt. Og nå er jeg så klar for vår!🌸»

– Noe av det mest sårbare

I et nytt innlegg på Instagram forteller nå Henriette om hvordan det å miste håret er vanskelig.

– Noe av det mest sårbare for meg ved å gå på cellegift, har vært å miste håret. Her ligger det så mye identitet og kjønn. Det er en psykisk belastning som ikke ligner på noe jeg har opplevd tidligere, skriver hun.

Bruusgaard har forsøkt å tilpasse seg livet uten parykk, noe hun gjør rundt halvparten av tiden. Hun påpeker at selv om hun føler seg fin uten parykk, er det med parykken hun føler seg mest komfortabel og kan leve mer normalt.

– Jeg har prøvd å venne meg til å gå uten parykk, og gjør det også – sikkert halvparten av tiden. Og det er også helt ok, og jeg ser fin ut. Men jeg trives best med parykken, skriver hun.

Til slutt skriver hun at det å miste håret gjøre henne veldig sårbar.

– Jeg føler meg veldig sårbar i denne situasjonen, der jeg er i mitt liv – og skulle så gjerne ønske jeg ikke hadde behov for å gå med parykk. Men den gjør at jeg glemmer og lever mer normalt.

– Hjerte til alle som opplever det samme som meg❤️

Massiv støtte

Etter at Henriette publiserte innlegget, har det strømmet til med hundrevis av støttende og oppmuntrende kommentarer. I kommentarfeltet hennes finner vi blant annet kommentarer som:

«Du er så naturlig vakker fra naturen av, og kler det meste! Men vet hva du mener, har selv opplevd det samme, og som du sier, mye av identiteten vår ligger i hår og hårsveis. Men det gror ut igjen, selv om det er en fattig trøst akkurat nå- og mitt hår kom ut i en helt ny versjon- massevis med krøller😃»

Mange deler også sine egen opplevelser rundt det å miste håret etter cellegift.

«Godt å lese andres opplevelse som er så lik min egen. Veldig sårt å være uten hår, og enda mer sårbart å 2 mnd etter første kur miste vipper og bryn (og nesehår og annet småhår på kroppen, men leggene er fortsatt hårete…..! Takk for DEN….!😂). Får meg ikke til å gå MED parykk UTEN å ta på litt sminke rundt øynene. Rart å føle seg som ei ribba høne…..!God klem til deg!»

Vi ønsker Henriette masse lykke til videre med behandlingen.

  1. Tuva Fellman
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com