torsdag, mai 28, 2020

Henriette Steenstrup i viruskrangel med Henriette Lien

Mest lest nå

Henriette Steenstrup reagerer kraftig på en del ting Henriette Lien skriver om koronaviruset på Instagram-kontoen sin. Hun mener Lien mangler dømmekraft og sprer usannheter.

– Jeg må si jeg er skuffet over at du bruker din påvirkning med så elendig dømmekraft. Hvis du selv leser kommentarene fra dine egne følgere, så består de av konspirasjonsteorielskere med helt ville henvisninger til tøv og tant, skriver skuespiller Henriette Steenstrup i kommentarfeltet til Henriette Lien.

Henriette Lien har 36.000 følgere på Instagram. Innlegget Lien har lagt ut, er et videoinnlegg der hun reflekterer rundt korona-krisen.


Stiller spørmål ved demokratiet

Henriette Lien flere ganger tidligere fått kritikk for det hun legger ut på Instragram. Nå handler det om koronaviruset. Lien kommer med det mange er «vranglære», og hun kritiserer mediene for måten de dekker krisen på. Henriette Lien har også henvist til den mye omdiskuterte legen Heiko Santelmann på Facebook. Santelmann hevder blant annet at smartmålere og 5G-nett installeres for å «kontrollere oss alle» og at vaksiner kan inneholde såkalte nano-chiper.

Lien har slettet flere av innleggene sine etter at folk har reagert.

– Det jeg ser nå igjen, da, er at hvis man ikke er enige med folk, kommer med en annen sannhet, en annen innfallsvinkel – eller et annet synspunkt enn det myndighetene vil at vil skal tro på – da er det et enormt sinne ute i samfunnet, sier hun i en video.

I den siste videoen hennes, setter hun spørsmålstegn ved demokratiet i Norge.

– Kan være anstendig

Henriette Steenstrup skriver videre i kommentarfeltet at hun er skeptisk til at Lien tror på og deler konspirasjonsteorier.


– De skriver ting som «leger hamstrer vilt for å redde seg og sine» i ei tid da helsevesen og ekspertise jobber stussen av seg for å hjelpe oss alle sammen. Har du ingen respekt for noe forskningsbasert kunnskap eller kildekritikk, spør hun, og fortsetter:

– Pressen er pålagt å være kildekritiske. Du trenger ikke det, men du kan være anstendig.

Nedenfor kan du se det siste videoinnlegget Lien har publisert. Det går under beskrivelsen «Noen tanker rundt dagens demokrati …»

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Noen tanker rundt dagens demokrati …

Et innlegg delt av Henriette Lien (@henriettelien_livsstil)

129,743FansLik
1,354FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter