Hjem Nyheter Henrik (15) drept med 140 knivstikk – 16-åring dømt

Henrik (15) drept med 140 knivstikk – 16-åring dømt

Høsten 2023 ble Henrik (15) funnet død i Säveån i Sverige etter en seks dager lang leteaksjon. Den 8. oktober ble det bekreftet at han hadde blitt brutalt drept med rundt 140 knivstikk.

Fredag ble en 16-årig gutt dømt for mordet og grovt gravbrudd til fire års lukket ungdomsomsorg.

Den 2. oktober forlot Henrik hjemmet sitt i Alingsås på kvelden. Han ble ikke sett igjen før dykkere fant ham død i Säveån nesten en uke senere. Hele byen engasjerte seg i søket etter ham.

Henriks far, Mika Myllykoski, så sønnen sin for siste gang på ettermiddagen den dagen. Da han kom hjem fra et besøk hos venner, var Henrik borte. Neste dag meldte Mika sønnen sin savnet til politiet.

Rettsforhandlinger og Dom

En 16-årig gutt, kjent for Henrik, ble raskt mistenkt og varetektsfengslet for mordet. Ifølge vitner hadde guttene planlagt å møtes for å løse en konflikt. Under rettsforhandlingene hevdet 16-åringen at han handlet i nødverge, men retten trodde ikke på dette

Tingsretten beskrev angrepet som «åpenbart uforvarlig» og at det førte til store lidelser for Henrik.

– Forløpet har ikke vært kortvarig – omtrent fem minutter – og må ha vært forbundet med sterke smerter, stort lidelse og dødsangst for Henrik, uttalte retten.

Aktor argumenterte for at mordet var planlagt. 16-åringen hadde søkt på internett om hvordan man fjerner fingeravtrykk, strafferammer for mord under 18 år, og om man kan få livstids fengsel for drap. En rettspsykiatrisk undersøkelse konkluderte med at han ikke led av en alvorlig psykisk lidelse verken da eller nå.

16-åringen ble dømt til fire års lukket ungdomsomsorg, den strengeste straffen tilgjengelig uten å ty til fengsel for mindreårige. Tingsretten mente det ikke var spesielle grunner til å dømme ham til fengsel.

Farens reaksjon

Henriks far, Mika, var til stede under rettsforhandlingene. Da Expressen snakket med ham etter dommen, uttrykte han en viss lettelse over utfallet.

– Det var det vi hadde håpet på. Det er maksstraffen for lukket ungdomsomsorg, sa han.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com