in ,

Her åpner temaland for alle dinosaurfans

Visit Denmark / Djurs Sommerland

30. april åpner Djurs Sommerland portene til en stor nyhet for både små og store dinosaurfans: Temalandet Dinosaurland.

I Dinosaurland venter 25 fascinerende, naturtro dinosaurer, en enorm spesialdesignet dinosaurlekeplass, en ny familie berg-og-dal-bane og en jeepsafari i dinosaurenes reservat – og sist, men ikke minst, et gjensyn med ikoniske King Kong.

Prosjektet er det største så langt i parkens lange historie, og et av de største noensinne i en dansk turistattraksjon.

Utviklet i samarbeid med internasjonale spesialister

Dinosaurland, som er parkens tiende temaland, er utviklet sammen med internasjonale temaparkspesialister fra Leisure Expert Group i Nederland med en ambisjon om å skape en ny og annerledes dinosauropplevelse enn den, du kan oppleve i dyreparker og museer.

Foto: Visit Denmark / Djurs Sommerland

– Vi ser frem til at gjestene våre skal oppleve Dinosaurland. Listen er satt høyt for å gi våre gjester en opplevelse utover det vanlige, en opplevelse de vil kjøre litt lenger for å få med seg. Og så er det et pluss at Dinosaurland kan oppleves sammen på tvers av aldre og generasjoner. Her skal 3-åringen, 13-åringen, mor og far og besteforeldre ha det gøy, sier administrerende direktør Henrik B. Nielsen.

Mer enn en utstilling

Dinosaurland er mye mer enn en utstilling av dinosaurer. Det nye 20 000 kvadratmeter store temalandet er bygget rundt en historiefortelling, der paleontologer fra Dino Inc inviterer gjester inn i dinosaurleiren deres etter at de har gjort unike funn.

Ikke bare har dinosaurbein sett dagens lys, men det de trodde var fossiliserte dinosaur-egg har klekket ut og dinosaurene er i live. Like ved kan gjestene bli med på reise inn i dinosaurenes reservat, hvor de kommer veldig nærme 25 naturtro dinosaurer, mens en gigantisk dinosaurutgravingslekeplass gir rom for fantasifull lek og fysisk utfoldelse.

Foto: Visit Denmark / Djurs Sommerland

De 25 dinosaurene teller de kjente og populære artene, bl.a. T-Rex, Triceratops, Stegosaurus, Brachiosaurus, Citipati og Edmontonia. Alle artene er nøye utvalgt av en av verdens mest talentfulle produsenter, Billings Productions i Texas, USA, som spesialiserer seg på å lage dinosaurer som ser spesielt levende og naturtro ut.

Gjensyn med King Kong

Den nye berg-og-dal-banen i Dinosaurland, T-Rex Family Coaster, er utformet som en gigantisk drill, som tar snarveier gjennom fjellvegger og suser rundt i skarpe svinger tett forbi farlige, naturtro dinosaurer. T-Rex Family Coaster er for hele familien, og med en minimumshøyde på 100 cm. kan selv de minste være med.

Ekspedisjonen fortsetter i Dino Xpedition. Her kjører 16 jeeper med plass til 4 personer i hver ut på dinosaurjeepsafari.

Underveis på safarien venter et overraskende gjensyn med King Kong før en farlig Megalosaurus er nær ved å bryte ut av innhegningen. Turen er for alle – dog må barn under 110 cm. være i følge med en voksen.

Barnefamilier vil trolig også glede seg over en spesialdesignet, gigantisk dinosaurutgravingslekeplass, som er delt inn i 5 leke- og opplevelsessoner med ulike vanskelighetsgrader: Her får fysisk utfoldelse og fantasilek som paleontolog frie tøyler når lekeplassen utforskes og fortidens kjemper graves frem.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

trøtt

Er du slapp og sliten? Dette kan være årsaken

Flere regelverksbrudd på dyrevelferd i 2021 enn året før – avdekket brudd på regelverket ved nær halvparten av tilsynene