mandag, juni 1, 2020

Her befrir brødrene en havørn som har satt seg fast i en felle – tar en uforglemmelig selfie

Mest lest nå

Ravnen løser en «umulig» oppgave

Alexander Taylor forsker på ville fugler. Han fanger dem og trener dem i 3 måneder. Så slipper han dem løs igjen. I klippet under ser...

Brødrene Michael og Niel Fletcher var ute og gikk tur i skogen en høstdag, da de kom over en hvithodehavørn som hadde satt seg fast i en felle. De nølte ikke et sekund med å redde ørnen og slippe den fri. Men først måte de ta en selfie.

Det er ikke hver dag man får mulighet til å ta en selfie med en ekte havørn. Men de kanadiske brødrene Michael og Neil fikk helt uventet et ekte blinkskudd.

Det var i 2015 at brødrene var ute og gikk tur i skogen. Da kom de plutselig over en havørn som hadde satt kloen fast i en felle. Kloen satt så hardt fast, at fuglen ikke klarte å røre på seg.


Virket nervøs

Brødrene nærmet seg ørnen forsiktig, og kastet en jakke over ørnens hode for å roe den ned.

«Først virket ørnen litt nervøs over at min bror jeg jeg var der. Men så snart han fant ut at vi prøvde å hjelpe den, ble han roligere», sier Neil Fletcher til CBC News.

«Han beveget hodet mye frem og tilbake for å holde øye med oss, men det var egentlig alt han gjorde», sier han videre.

Folk lar seg fascinere

Etter et par minutter, lykkes det brødrene å få ørnen løs. Men når de først stod der med en majestetisk rovfugl i hånden, fant de ut at de måtte forevige det spesielle øyeblikket. De tok likeså godt en selfie sammen.

Etter et kjapt bilde, slapp de ørnen fri, og den fløy raskt avgårde.

Bildet ble selvfølgelig postet i sosiale medier, og fikk mye oppmerksomhet. I dag går bildet viralt igjen, og folk lar seg fortsatt fascinere av den helt uvanlige selfien.

Får ros

«Jeg syns det er helt flott at Michael og Neil hadde mot til å hjelpe fuglen, siden det er en veldig stor rovfugl med skarpe klør og et skarpt nebb. De fleste ville vært redde for å nærme seg», sier ornitolog Chris Blomme til CBC News.

129,767FansLik
1,363FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter