Hjem Kjendisnytt Her begynner Matoma å gråte når han snakker om mobbingen på «God Morgen Norge»

Her begynner Matoma å gråte når han snakker om mobbingen på «God Morgen Norge»

Tom Stræte Lagergren, eller “Matoma”, har blitt et kjent fjes i de mange norske hjem etter sine to sesonger som dommer i “The Voice” på Tv2, og ikke minst etter sin deltakelse i “Hver gang vi møtes”. Nå gir han ut bok hvor han forteller om en vanskelig oppvekst.

Matoma har blitt kjent for sin lidenskap, og innlevelse. Han er åpenbart ikke redd for å vise følelser, og det har vel knapt vært et program hvor Tom ikke har måtte tørke tårer.

I et intervju med ukebladet Her og Nå innrømmer han at det å skulle fortelle om seg selv og gå inn i ting slik man gjør i «Hver gang vi møtes» opplevdes som tøft. 

– Jeg skjønner at man ønsker TV-øyeblikk, men for meg er det det virkelige livet mitt jeg snakker om, sier han til Her og Nå.

Samtalene og musikken han delte med de andre artistene på Kjerringøy i den populære programserien fikk vonde minner frem igjen. 

– Jeg hadde en fin oppvekst og det var et godt klassemiljø i klassen min. Men det var også utfordringer. Noen eldre gutter var lite greie mot meg. Jeg husker episoder som fikk meg til å føle meg maktesløs. Det skjedde ting som gjorde at jeg både følte meg liten og mindre verdt, sier Tom til ukebladet.

Han legger til at han tror mange har kjent på lignende følelser. 

– Når man opplever vonde ting og ikke har verktøyene til å håndtere det, kan det hemme deg videre i livet. Man må ta et oppgjør med det som har skjedd. Det å ha kjent på det vonde gjør meg i stand til å sette pris på alt det gode i livet, sier han.

Nå gir han ut bok, hvor han forteller mer om de vanskelige tingene. Boka som har tittelen «Aldri god nok», her deler Tom Stræte Lagergren, sin livshistorie preget av en utfordrende oppvekst og hvordan han overvant mobbing gjennom musikk. Matoma vokste opp på Flisa i Hedmark og møtte tidlig vanskeligheter i livet, blant annet på grunn av sen utvikling, lese- og skrivevansker, og ble et mål for mobbing fra eldre elever.

Gjestet God Morgen Norge

Matoma gjestet «God Morgen Norge» for å fortelle mer om sin historie.

«Du føler deg maktesløs, du føler deg til tider hjelpeløs. Du vil jo egentlig bare skrike om hjelp. Men så vet du ikke hva du skal gjøre som barn. Og heldigvis hadde jeg et nettverk rundt meg av trygghet,» forteller en tydelig rørt Matoma til Desta.

«Du snakker mye om disse menneskene som har vært med deg tidlig i livet, venner og venninner, lærere og så videre. Og i boken snakker du også en hel del om Maren. Dere har vært sammen i ganske mange år nå,» sier Desta hvorpå Matoma følger opp:

«Åtte år og tre måneder,» svarer Matoma og forteller at Maren betyr alt for han. De er sjelevenner og han omtaler henne som «gjennomgod».

Et innslag fra Matomas besøk hos «God Morgen Norge» kan du se nedenfor. Trykk gjerne på deleknappen og vis din motstand mot mobbing du også!

Tags:

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com