lørdag, august 8, 2020

Her bør hunden din også bruke solbriller

Mest lest nå

Det er svært viktig å gå til innkjøp av solbriller til både mennesker og dyr – dropper man solbrillene kan det føre til permanente skader på øynene.

På vegne av den norske brilleprodusenten Mokki, har YouGov gjennomført en undersøkelse hvor det kommer frem at ni av ti har skaffet solbriller til barna. Men undersøkelsen viser også at ca. 30 prosent av barna ikke bruker solbriller når de er på sjøen.

Rita Aadne Ludviksen, fagsjef og optiker hos Krogh optikk forteller at det er ekstra viktig å bruke solbriller på sjøen da vann reflekterer lys mer enn andre overflater. Dersom man glemmer solbriller på sjøen kan vi faktisk bli solbrente. Hun forteller videre at barns øyne er ekstra utsatte da de er under utvikling.


– På samme måte som man kan bli snøblind om vinteren, gjelder det samme om sommeren hvor man kan bli solbrent på øynene. Smertene kan da bli så store at det er vondt å åpne øynene, men dette vil gi seg i løpet av 12-24 timer. Dette kalles snøblindhet eller sveiseblink, sier hun til KK.

I følge lommelegen kan mennesker som har vært mye ute i solen uten beskyttelse ha større sjanse for svekket syn og øyesykdommer som grå stær.

Ikke glem hunden

Det er ikke bare mennesker som trenger solbeskyttelse på øyenene. Det gjør også hunden din. Skal du ha hunden med deg på båttur i sommer bør du absolutt gå til innkjøp av solbriller til han også. Veterinær Kristine Skogseth-Jacobsen forklarer til KK:

Foto: Pixabay

«UV-strålene som reflekteres i sjøen kan være ganske skarpe i øynene på hunden, og øker risikoen for permanent skade på øynene. I tillegg skåner hundens solbriller mot irritasjon ved mye vind. Hunden kan få rennende og røde øyne og ved lengre opphold på båten øker faren for pannus som er en kronisk betennelse i hornhinnen. Det er også en fare for at hunden kan bi snøblind», forklarer hun.

LES OGSÅ: Møt hunden Loki. Han jobber med å ta vare på helsearbeidere under koronakrisen

På sommerens båtturer er det altså ekstra viktig at du husker på solbriller både til barna, hunden og deg selv.

130,351FansLik
1,530FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter