mandag, september 27, 2021

Her drepes koronaviruset på 30 sekunder

Mest lest nå

Ny forskning viser at koronaviruset ikke overlever i svømmebasseng, og at faren for å bli smittet av covid-19 i et svømmebasseng er uhyre liten.

Forskere fra Imperial College i London har undersøkt om koronavirus overlever i svømmebasseng. Svaret er at det gjør de ikke. De drepes i løpet av 30 sekunder. Dette skriver nettstedet Swimming.org ifølge Aftenposten.


– Det er alltid veldig positivt å se forskning og tall som viser det vi har sett i en lengre periode nå. Det har vært en frustrasjon at svømming er satt i samme bås som andre hallidretter når det gjelder risikoen for smitte. Jeg er glad for at dette nå åpner opp for svømming. Det er absolutt mulig å trene svømming forsvarlig, sier Norges OL-håp Ingeborg Vassbakk Løyning til Aftenposten.

Utfordringene i en svømmehall er i hovedsak garderobesituasjonen og dusj, i tillegg til at folk møtes utenfor bassenget.

– Klorvann dreper alle bakterier og tar alle virus. I praksis plasker vi rundt i et basseng med Antibac, sier trener Sondre Solberg i Bærumsvømmerne.

Norske toppsvømmere har fått komme tilbake til trening, men de dusjer hjemme.

Mange land har erfart at nedstengning av basseng har fått mange har sluttet med sporten.

Fra og med fredag kan barn og unge igjen lov å delta på idrettsarrangementer med opp til 50 deltakere fra samme kommune. Dette gjelder imidlertid kun i områder der det ikke er regionale tiltak. I Oslo er alle svømmehaller midlertidig stengt.  

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
213FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter