mandag, september 27, 2021

Her er det lov å begrave kjæledyr ved siden av eieren på gravplasser

Mest lest nå

For mange mennesker betyr kjæledyr enormt mye. De kan være din beste venn som er der trofast hver eneste dag, uansett hva. Derfor har staten New York gjort det lovlig å begrave kjæledyr sammen med eieren.

New York Times skrev om loven som ble innført for to år siden.

Loven tillater at man kan begrave kremerte dyr ved siden av sin eier. Den amerikanske politikeren Andrew Cuomo sa i en uttalelse:


«Firbente venner er som familie for mange av våre innbyggere. Hvem er vi til å nekte noens siste ønske om å tilbringe evigheten sammen med kjæledyret sitt?» 

Ønsket av mange 

David Fleming er ansatt som direktør for New York State Association of Cemeteries. Han forteller til New York Times at svært mange mennesker ønsker denne ordningen, og at han allerede begynte å jobbe med en lovendring i 2011.

«Tiden forandrer seg. Mennesker har et veldig annerledes syn på kjæledyr nå og mange anser dem virkelig som å være en del av familien,» sier han.

Men ikke alle synes det er en spesielt god ide å begrave kjæledyr på en gravplass for mennesker.

Angelo Nikolopoulos, 35, er en journalist som mistet hunden sin like etter loven ble innført i New York. Han forteller til avisen at det aldri var aktuelt å kjøpe seg inn på en gravplass for å sikre seg en plass ved siden av hunden sin.

«Det er alt for dyrt. Og ikke minst, hun er et kjæledyr,» sier han.

Hva synes du om denne loven? Burde det vært tillatt også i Norge? Trykk i så fall på deleknappen! 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
213FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter