Hjem Kjendisnytt Her er høstens artister i Stjernekamp

Her er høstens artister i Stjernekamp

Stjernekamp er tilbake for full musikk på NRK lørdag 2. september. Nå er det kjent hvilke artister som skal delta.

Ti artister fra 18 til 61 år og fra nær sagt alle kanter av landet skal utfordre seg selv og hverandre i den 11. sesongen av Stjernekamp.

På en TV-sendt lansering presenterte NRK artistene som skal delta i Stjernekamp høsten 2023. Kåre Magnus Bergh er programleder i Stjernekamp for 11. gang. Ny, fast musikkekspert i dommerpanelet er Christine Dancke.

I høstens sesong er det Aleksander With, Mia Gundersen, EHI, Mari Bella, Damien, Elle Maija Klefstad Bær, Odd René Andersen, Melis, Adrian Sellevoll og Tone Damli som skal i aksjon.

Høstens sjangre

Hver uke vil det være ulike sjangereksperter som sitter i dommerpanelet sammen med Christine Dancke under sending. En av dem vil også opptre som ukas coach for artistene i den aktuelle sjangeren.

Som alltid i Stjernekamp er det variasjoner i sjangrene fra sesong til sesong. Som de siste par sesongene får artistene vise seg fram i egen sjanger i den første sendingen. Deretter er det 12 ulike sjangre og temaer artistene skal gjennom før den store finalen.

Høstens sjangere og temaer er:

 • 2. september, program 1: Egen sjanger
 • 9. september, program 2: Rock
 • 16. september, program 3: Norske favoritter
 • 23. september, program 4: Opera
 • 30. september, program 5: Hits fra 90-tallet
 • 7. oktober, program 6: Country og gruppeoppgave
 • 14. oktober, program 7: Hiphop og vise
 • 21. oktober, program 8: Storband og latinopop med Forsvarets stabsmusikkorps
 • 28. oktober, program 9: Musikal og hemmelig utfordring
 • 4. november, program 10 – Finale

Ingen artister ryker ut i den første sendingen, men tar med seg stemmene fra publikum til program 2. Der må den første artisten med færrest stemmer totalt forlate konkurransen.

Om artistene i Stjernekamp 2023

Aleksander With

Foto: Jonathan Kise NRK
 • 36 år, fra Trondheim
 • Sjanger: Poprock

Aleksander gikk musikklinja ved Heimdal vgs og var med i bandet Wimpylime som ungdom. Bare 16 år gammel imponerte han stort i Idol, der han gikk av med seieren i 2006. I finalen sang han låta A Little Too Perfect, som ble en monsterhit. I 2007 dro han på turné til Japan. Her gikk singelen The Other Side til topps på radiolistene og ble kåret til verdens beste poplåt.

Til sammen har Aleksander utgitt tre album og en EP. Singler i Norge inkluderer PicturesWorth It (med Lene Marlin), What’s the Story, Satellites og Better. Låta All We Ever Do fra EP-en The Butterfly Effect i 2015 ble hyppig spilt på radio her hjemme.

Han har også turnert med legender som Steely Dan og Babyface. I Sverige har Aleksander vunnet pris som Melodifestivalens beste låtskriver med Why Start A Fire, framført av Lisa Miskovsky i 2012.

Mia Gundersen

Foto: Jonathan Kise NRK
 • 61 år, fra Stavanger
 • Sjanger: Musikal/pop

Mia har preget norsk musikk, TV og teater i flere tiår. Hun startet som vokalist i rockebandet Asfalt tidlig på 80-tallet og solodebuterte med albumet Temptation i 1987. Tre ganger har hun deltatt i Melodi Grand Prix – i 1985, 1986 og 1996.

Teaterscenen er imidlertid stedet hun har trivdes aller best helt fra barnsben av. Sitt store musikalgjennombrudd fikk hun i rollen som Eliza i My Fair Lady i 1990, fulgt opp av hovedroller i suksessoppsetninger som CabaretSugar og Evita.

Hun var dommer i Norske talenter på TV 2 gjennom ti sesonger, og deltok høsten 2021 som den rosa puddelen i første sesong av Maskorama på NRK. I 2022/2023 gjorde hun braksuksess rollen som abbedissen i musikaloppsetningen Sister Act.

På TV har hun også gjort seg bemerket i roller som Mette i NRK-serien Offshore 1996-1999 og som Berit Smerit Perit i barne-TV-suksessen Uhu! på NRK i 2001-2002.

EHI

EHI (Stian Ehiabhi Omole Jensen) Foto: Jonathan Kise NRK
 • 30 år, fra Oslo
 • Sjanger: R&B

Som 15-åring ble Stian Ehiabhi Omole Jensen tatt inn i hiphop-kollektivet Forente minoriteter. Der fikk han jobbe med forbilder som Tommy Tee og Nasty Kutt. Han fikk muligheten til å opptre på store scener og ble også tatt inn i Gatekunst-prosjektet, der han utviklet seg som artist.

Musikken hans har tydelig gjenklang fra 90-tallets soulpop og R&B samt artister han ble introdusert for i oppveksten, fra Barry White og Craig David til Marvin Gaye, Whitney Houston og Harry Belafonte. Våren 2018 debuterte han med låta Tanker, og en ny singel, Faller, kom tidlig i 2019. Samme år var EHI og Ruben med på Arifs låt Historien om Nassor Del 2.

I 2018 innledet EHI et samarbeid med produsenten Kim Ofstad og ble signert Tight Music. Sammen laget de i albumet Toni Braxton (2020), som ble nominert til Spellemann i kategorien Rnb/soul. Gjennom musikken ønsker EHI å fortelle sin historie, og han vil bruke sin bakgrunn til å hjelpe unge i dag.

Mari Bella

Foto: Jonathan Kise NRK
 • 18 år, fra Bryne
 • Sjanger: Pop

Mari Eriksen Bølla fikk sin første smak på artistlivet da hun som 10-åring kom på tredjeplass i Idol Junior på TV2 i 2014. Hun har vært aktiv innen sang, formidling, dans, teater og skapende virksomhet hele livet. I 2018 ble hun tildelt Drømmestipendet til unge kunst- og kulturutøvere.

Bare 15 år gammel tok hun hele Norge med storm da hun vant Idol 2020. Dermed ble hun den yngste vinneren av Idol noensinne, også internasjonalt. Året etter seieren flyttet den musikalske kraftpakka fra Bryne til Oslo for å satse på musikken. Senere samme år signerte hun platekontrakt med Sony Music Norge.

Hun ble plukket ut som delfinalist i Melodi Grand Prix 2022 med låta Your loss og lanserte sitt nye artistnavn Mari Bella. I oktober 2022 slapp hun låta Cry Just a Little, hennes første singel under det nye artistnavnet. «I oktober 2022 slapp hun låta Cry Just a Little, hennes første singel under det nye artistnavnet. Siden har hun ikke bare fokusert på å utvikle seg som låtskriver og artist, men også designet sine egne sceneantrekk. For Mari Bella elsker show.

Damien

Foto: Jonathan Kise NRK
 • 37 år, fra Hønefoss
 • Sjanger: Rap/alternativ rock

Martin Bråthen har drevet med musikk siden 12-årsalderen. Han står for en unik og kraftfull kombinasjon av rap, blues og rock, og han har en stor fanskare også utenfor landegrensene, som i Tyskland og USA. Fra han var ung har Damien brukt musikken som utløp for opprørstrang og også som terapi

I 2014 gav Damien ut engelsk versjon av OnklPs Styggen på ryggen. Låta The Joker laget han som det offisielle soundtracket til MMA-fighteren Jack «The Joker» Hermansson. Han har gitt ut albumene Snake Eater (2014) Karma Slow But Karma Just (2015), Gaia (2017), Burning Bridges (2018) og Welfare (2020).

Damien gjør alt selv, fra låtskriving og produksjon til distribusjon. Blant hans mest spilte låter er Release the Kraken med 4,5 millioner strømminger, mens Speedster og The Joker har 2,5 millioner hver. Han har også varmet opp for legender som Ghostface Killah, Talib Kweli, Jurassic 5, MF Doom og Mad Child.

Elle Maija Klefstad Bær

Foto: Jonathan Kise NRK
 • 31 år, fra Karasjok
 • Joik/rock/pop

Vokalisten og gitaristen fra Karasjok har markert seg innen samisk musikk siden tenårene og kombinerer joik, sang og gitarspilling. Som 16-åring ble hun gitarist i det samiske popbandet Rolffa, som fortsatt holder sammen i dag.

Det var i 2022 at hun startet sitt første soloprosjekt, der hun joiker og synger på nordsamisk. Hun tar med seg joiken inn i rock, blues og pop. Hennes debutkonsert som soloartist fant sted under festivalen Oggasjakka i Honningsvåg. Elle Maija har også jobbet med Mari Boine og vært med i bandet Bitches Brew. I 2022 lagde hun musikk med Mustafa Hasan, kjent fra NRK-serien Uønsket og sin kamp for å få bli i Norge. Sammen opptrådte de på Riddu Riđđu-festivalen med en miks av rap og joik.

Elle Maija har også deltatt på den samiske låtskrivercampen Dolvot i flere år. Her samarbeider musikere, låtskrivere og produsenter om å lage låter som har fokus på det samiske språket og joik.

Odd René Andersen

Foto: Jonathan Kise NRK
 • 54 år, fra Fredrikstad
 • Sjanger: Soul

Gjennom 33 år som artist har Odd René oppnådd et ry som Norges soul- og storbandkonge og en av landets ypperste vokalister. Han var frontfigur i bandet Dream Police på 80- og 90-tallet og slo for alvor gjennom da han ble soloartist i 1995. Under artistnavnet René Andersen utgav han da albumet Break of Dawn og året etter Good Company.

Siden har han opptrådt på utallige scener, gjerne med sitt eget backingband, Soul City. I ti år opptrådte de med groovy soul i forestillingen The Best of My Motown. Siden gikk Odd René løs på høydepunkter og personlige favoritter fra 70-tallet. På sine populære sceneshow framfører han både klassikere og eget repertoar.

Han har arbeidet med stjerner som Tina Turner, Paul McCartney og Joe Cocker og har også vært en hyppig gjest i ulike TV-programmer. I Stjernekamp har han tidligere sesonger vært med som sjangerekspert og mentor både i soul og storband.

Melis

Foto: Jonathan Kise NRK
 • 33 år, fra Sandefjord
 • Sjanger: Pop/R&B

Før Lise Mæland som 20-åring kom på fjerdeplass i X Factor i 2009, hadde «den store stemmen fra Sandefjord» vært svært aktiv i det lokale musikk- og teatermiljøet. Senere har hun jobbet som teaterpedagog for og med barn, hatt roller som sanger og skuespiller i animasjonsfilmer og vært korist for artisten Gabrielle.

I 2019 startet Lise soloprosjektet Melis hvor hun som artist og låtskriver skulle få slippe sin egenproduserte musikk. Musikken er sterkt vokalpreget med en 80-talls synth-sound, ispedd R&B-referanser som Melis vokste opp med på 90-tallet.

Debutalbumet I Still Write Songs About You kom våren 2022, og den påfølgende sommeren ble fylt med livespilling på festivaler rundt om i Norge. Samme høst gjestet hun Lindmo. Den nyeste singelen Someday lå 18 uker på radiolisten til NRK P1.

Debutalbumet ble en døråpner for flere store samarbeid, blant annet med den verdenskjente produsentduoen Stargate. Våren 2024 kommer Melis med et nytt album.

Adrian Sellevoll

Foto: Jonathan Kise NRK
 • 25 år, fra Bergen
 • Sjanger: Hiphop

Adrian har siden 19 års alder gjort seg bemerket som realitydeltaker, modell, artist og låtskriver. Artistkarrieren skjøt fart etter hans første singel Ha meg i 2018. Senere fulgte millioner av strømminger, radiolistinger og energiske liveopptredener. Han beskriver selv musikk og låtskriving som terapi, og han får ros for sin teft for tekst og melodi og for sin evne til å formidle følelser gjennom låtene sine.

Adrian startet i 2018 sitt eget plateselskap, Nonstop Music Norway. I april i år signerte han for Universal Music Norge. Han har mange millioner strømminger på Spotify med hits som Ha megJEG HATER DEG og Se meg. I juni i år slapp han låta Dø lykkelig.

Adrian er i høst klar for å la musikken spille hovedrollen, seks år etter at han ble rikskjendis over natten som tidenes yngste deltaker i realityserien Ex on the Beach.

Tone Damli

Foto: Jonathan Kise NRK
 • 35 år, fra Sogndal
 • Sjanger: Pop

Tone ble hele Norges favoritt i 2005, da hun som 16-åring sikret seg andreplassen i Idol på TV 2. Senere samme år ga hun ut sitt første album, Bliss, som solgte til gullplate. Totalt har hun gitt ut fire popalbum, en samleplate og en juleplate på nynorsk.

I 2009 deltok Tone i Melodi Grand Prix med Butterflies, som solgte til platina og lå 17 uker på VG-lista. I MGP endte låta på andre plass, bare slått av Alexander Rybaks Fairytale, som senere vant den internasjonale finalen.

I 2013 deltok hun i svenske Melodifestivalen med Hello Goodbye sammen med Erik Segerstedt. Samme år ble hun en del av dommerpanelet i Idol, der hun ble værende gjennom to sesonger. I 2018 fikk vi se Tone i Hver gang vi møtes på TV 2, og i 2020 tok hun igjen del i Melodi Grand Prix-sirkuset med Hurts sometimes.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com