torsdag, september 23, 2021

Her er politiets beskjed til Birgitte Tengs’ fetter

Mest lest nå

I et møte med politiet fikk fetteren til Birgitte Tengs (17) en etterlengtet beskjed: Han er utelukket fra alle DNA-resultater i saken og etterforskningen i sin helhet. Dette melder VG.

17 år gamle Birgitte Tengs ble funnet død 6. mai 1995 i et skogholt på Karmøy. Den siste sikre observasjonen av henne er kvelden før, da hun forsøkte å få skyss hjem etter en kveld tilbrakt på et bedehus.

Les også: Fetterens liv etter frifinnelsen – ikke vært mulig å leve normalt i Norge


Birgitte Tengs fetter ble pågrepet for drapet. Han tilsto, men trakk senere tilbake tilståelsen. Fetteren ble ifølge TV 2 dømt for drapet i tingretten, men ble frikjent i lagmannsretten. Han ble likevel dømt til å betale oppreisning til foreldrene til Birgitte.

Etterforskningen av drapet på hans 17 år gamle og da jevnaldrende kusine har vært gjenstand for massiv kritikk. En menn på 50 år er nå pågrepet og siktet for drapet på Birgitte Tengs, og mistenkt for drapet på Tina Jørgensen.

Les også: Politi-sekretæren meldte fra om Tengs-siktede i 1996

Fredag kom en etterlengtet beskjed for fetteren: Politiet ga han beskjed at han er utelukket fra alle DNA-resultater i saken. Han er også utelukket i alle resultater fra etterforskningen, både før i saken og nå. Politiet har ingen mistanke mot ham, og han har nå status som vitne.

– Vi har så langt ikke fått informasjon om etterforskningen eller statusen til fetteren på grunn av politiets pågående etterforskning, men nå kunne de gi oss en del opplysninger, sier fetterens advokat, Arvid Sjødin.

Les også: Foreldrene åpner for å droppe erstatningskravet mot fetteren

Selv om fetteren ble frikjent har han ikke følt det har vært mulig å leve et normalt liv i Norge. Da han prøvde, mistet han jobben, har TV 2 tidligere forklart. 

– Som uskyldig skulle jeg fått lov til å få fullstendig frihet. Den eneste plassen jeg har funnet fullstendig frihet, er dessverre utenfor Norge, sa fetteren i et intervju med tv-kanalen i 2010.

Les også: En person siktet i Birgitte Tengs-saken

Fetteren har siden han flyttet fra Norge bygget opp en god karriere i utlandet, med flere prestisjefylte jobber. Underveis også har stiftet egen familie.

Fetterens advokat, Arvid Sjødin, er tydelig på at de vil begjære en ny gjenåpning av den sivile dommen mot fetteren, men at de først vil avvente den videre etterforskningen mot mannen i 50-årene som er siktet for drapet på Tengs og mistenkt for drapet på Tina Jørgensen. 

Foreldrene til Birgitte Tengs åpner for å droppe erstatningskravet mot fetteren etter at en mann i 50-årene ble siktet for drapet  – dersom de blir overbevist om hans uskyld.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter