in ,

Her er tipset som holder flåtten unna dyrene dine

Når varmen kommer, kommer også flåtten. I følge et enkelt tips kan husdyrene dine slippe unna den plagsomme blodsugeren.

Det smarte husmortipset skal altså hjelpe til med at kjæledyrene dine ikke får flått på seg. Det er Veronica Blom fra Säter i Sverige som kommer med husmortipset som sørger for at flått ikke fester seg på kjæledyrene.

– Vanligvis pleier jeg å finne 4-6 flått daglig på mine to hunder, men nå har jeg ikke funnet noen. Vi bor jo på landet, så det er mye høyt gress og skog der jeg går med hundene mine hver dag. Jeg fant dette tipset på nettet og bestemte meg for at det var verdt å teste det ut, sier hun til Expressen.se


Videre sier hun:

-Jeg testet det og det ga resultat allerede dagen etter.

Tipset er å bruke kokosolje, noe som flåtten misliker sterkt, samtidig som det er naturlig og helt ufarlig for dyrene dine.

«Kokosolje hadde jeg allerede hjemme, det kan jo brukes til så mye. Jeg testet det og det ga resultat. Det er nå tre uker siden jeg testet det og jeg har hittil ikke funnet en eneste flått!»

Veronicas hunder er nå helt flåttfrie. Foto: privat

Hvorfor fungerer det?

Det fungerer visstnok fordi flåtten misliker lukten av kokosoljen samt at pelsen blir glatt slik at det er vanskelig å få feste i den.

LES OGSÅSlik slipper du unna flåtten i sommer : 5 oljer som har vist seg svært så effektive

Man trenger ikke å smøre inn hele dyret. Hvis du smelter oljen blir den rennende og du trenger ikke mer 5-10 dråper i nakken. Du kan også stryke noen dråper på ryggen til dyret. Som et bonustips forteller hun at du kan blande kokosoljen med lavendelolje for å få en ekstra sterk effekt.

Her er kokosoljen Veronica brukte. Foto: Privat

Dette er vel verdt et forsøk? Del gjerne tipset videre!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Lothepus: – Skam dere, herfra til helvete

Den pensjonerte læreren har skrevet et brev som er stilet til alle foreldre