torsdag, januar 20, 2022

Her får ikke-røykere 5 ekstra fridager i året

Mest lest nå

Den tyske restauranteieren regnet på hvor mye arbeidstid som gikk med til røyking. Det førte til en ekstra belønning for de som ikke røyker.

Helmut Glas driver en restaurant i Tyskland. Han mistenkte at de ansatte brukte enormt med tid på røyking, og selv synes han det ble urettferdig for de ansatte som ikke røykte.

Hvorfor skulle røykerne få mer pause og fri enn de som velger å ikke røyke?


Løsningen hans? Restauranteieren innvilger fem ekstra feriedager i året til det ansatte som ikke røyker. Like mye tid han mener de ansatte som røyker bruker av arbeidstiden hver år på røykepause. Det rapporterer tyske RTL.

Rettere sagt har Helmut regnet ut at røykerne bruke mellom åtte til femten dager i året på røykepauser.

Han forteller til avisen at løsningen fungerer utmerket på denne arbeidsplassen.

Helmut Glas mener de ansatte som ikke røyker fortjener mer fri. Foto: privat

– Det fungerer her i vår bedrift, men jeg vet ikke om det vil fungere like godt alle steder, sier restauranteieren til RTL.

Ikke unikt

Den tyske restauranten er ikke de første til å prøve et slikt opplegg.

Piala Inc, en Tokyo-basert organisasjon, gir sine røykfrie ansatte seks ekstra dager med ferie per år. Ordningen ble introdusert for å kompensere for all pausetiden røykerne får.

– En av våre røykfrie ansatte sendte en melding i selskapets forslagskasse tidligere på året, og sa at røykeavbrudd forårsaket problemer, sier Hirotaka Matsushima, talsmann for selskapet, til The Telegraph.

– Vår administrerende direktør mente det var på sin plass å gi ikke-røykerne litt ekstra fri for å kompensere.

Selskapets hovedkontor ligger i 29. etasje i en kontorblokk i Ebisu-distriktet i Tokyo. Alle som vil ha en sigarett må gå til kjelleren, noe som tar rundt 15 minutter for hver tur.
Minst 30 av selskapets 120 ansatte har allerede utnyttet den nye ordningen og tatt ekstra fri etter at regelen ble innført.

Ifølge selskapet har ordningen også oppmuntret minst fire personer til å droppe røyken.

– Jeg har stor tro på å motivere mennesker til å slutte å røyke gjennom belønning, i stedet for straff eller tvang,» sier Takao Asuka, adm. Direktør i Piala Inc.

Er du enig i at ikke-røykere bør få mer ferie enn røykere? Eller er det urettferdig for de som røyker? Gi oss beskjed i kommentarfeltet på Facebook! 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
245FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter