in ,

Her knuser politiet rutene – og kommer med rasende melding til ubetenksomme hundeeiere

Skjermdump twitter

Politiet ble tvunget til å knuse vinduet på en bil med en hund fanget inne på det trolig var årets varmeste dag. Nå har de lagt ut en sint melding på Twitter.

Tirsdag 19. juli er den varmeste dagen som noen sinne er registrert i Storbritannia. Britiske Meteorologisk institutt rapporterte ifølge Dagbladet om 40.2 grader på London Heathrow flyplass klokka 12.50 denne dagen.

Den forrige varmerekorden i Storbritannia var i 2019 da det ble registrert 38,7 grader.

Det er ikke rart politibetjentene som fant to hunder innesperret i en bil idet hetebølgen begynte å sette inn var rasende da de tok til Twitter og ba folk skjerpe seg.

«Utrolig slutt på skiftet. La hundene ligge i en varm bil, mindre enn en tommes glippe, uten vann, med munnkurv, i over en time. Da bør du være klar over at vi kommer til å knuse vinduet. Absolutt hjerteskjærende. Heldigvis går det bra med hundene nå. Eier skal avhøres», lyder meldingen fra Politiet i Kew, som ligger nord i London.

Den voldsomme hetebølgen i temperaturer fikk britiske myndigheter til å utstede et nivå 4 farevarsel. Det beskrives som en nødsituasjon. Meteorologisk institutt har utstedt Storbritannias første røde varsel for ekstremvarme for en stor del av England i denne perioden.

I forkant av hetebølgen gikk dyrevernorganisasjonen RSPCA ut og advarte kjæledyreiere om ikke å forlate dyrene sine i biler, vinterhager, uthus eller campingvogner, selv for en kort stund.

Og dette skjer ikke bare i Storbritannia. Så sent som i fjor kunne dyrebeskyttelsen i Danmark melde om over 100 saker hvor hunder var blitt etterlatt i varme biler, og hvor folk hadde måtte gripe inn for å redde dem.

Også her i Norge forekommer det dessverre slike hendelser hvert år. Vi tenker gjerne at det ikke er så varmt i Norge. Men på en varm sommerdag kan det fort bli farlig for hunden å vente i bilen, selv om den står parkert i skyggen og med åpne vinduer.

Ved 20 – 22 grader og sol kan temperaturen raskt stige til 85 grader inne i bilen. Tidsforløp og temperatur vil variere med ulike faktorer som bilens farge og værforholdet. Det tryggeste er å aldri gå fra hunden din i bilen!

Og husk også på at det kan bli veldig varmt bak i bilen når du kjører, selv om det ikke er så varmt der du selv sitter. Dette kan skje dersom solen steker inn bakfra eller hvis bagasje, skillevegger eller lignende blokkerer for sirkulasjonen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Topp 10-listen: Dette irriterer vi oss over når vi er på Norgesferie

hund

Dødssyk hund får tilbringe sin siste dag på favorittstedet; stranden