Hjem Kjendisnytt Her skal Prinsesse Ingrid Alexandra avtjene verneplikten

Her skal Prinsesse Ingrid Alexandra avtjene verneplikten

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Prinsesse Ingrid Alexandra avtjene 12 måneders førstegangstjeneste ved Ingeniørbataljonen i Brigade Nord. Men det er først i 2024. I høst skal hun nemlig noe annet.

Denne høsten skal Norges tronarving, Prinsesse Ingrid Alexandra, jobbe på Uranienborg skole. Her skal hun være skoleassistent og miljøarbeider.

I 2024 skal hun avtjene verneplikten, og Kongehuset opplyser i en pressemelding at ferden går til Skjold leir i Indre Troms i januar. Det er hjemmebase for 2. bataljon og Ingeniørbataljonen.

Etter rekruttperioden får Prinsessen tildelt en tjenestestilling, og gjennomfører en fagperiode med mer spesifikk utdanning etterfulgt av en avdelingsperiode med trening og øving.

Prinsessens kommende lokalavis, Nordlys, er blant de som har fått med seg at det blir kongelig tilstedeværelse i Troms fra nyåret. Nordlys melder at prinsesse Ingrid Alexandra allerede har fått en forsmak på hva som kan vente henne i forsvaret. Gjennom flere besøk på diverse militærleirer siste årene har hun blant annet fått kjøre ATV, skutt med artilleri og vært på tokt med F16 og Luftforsvaret. Hun har også øvd på fallskjermhopp sammen med spesialsoldater og vært ute sammen med Sjøforsvaret og ført en stridsbåt 90.

Besøkene var del av gaven prinsessen fikk til konfirmasjonen og 18-årsdagen.

Når prinsessen går inn i Forsvaret, følger hun et tradisjonelt løp. Både bestefaren, kong Harald, og faren, kronprins Haakon, var i militæret da de var ferdig på videregående.

Kronprins Haakon hadde på sin side førstegangstjeneste i marinen. Han har gjort det klart at barna selv skal få bestemme om de vil følge familietradisjonen og gå inn i Forsvaret.

– Når det gjelder mine barn, får de bestemme det selv. Jeg er forelder og kan gi råd som alle andre foreldre, sa han ifølge Nordlys i et intervju med Soldatnytt i 2019.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com