Hjem Dyr Her svømmer hvalene bort til kapteinen på hvalsafarien for å be ham om en tjeneste

Her svømmer hvalene bort til kapteinen på hvalsafarien for å be ham om en tjeneste

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Paco Jimenez Franco vært kaptein på en båt som tar turister på hvalsafari i Ojo de Liebrei Mexico i 20 år.

Han har dermed blitt godt kjent med disse ekstraordinære og kloke sjødyrene.

Og mens Franco setter pris på hvalene, så har de begynt å sette pris på han også. Han har funnet en måte å gi dem tilbake litt av gleden de gir ham.

Noen ganger kommer hvalene veldig nær båten hans. Og en dag la safarikapteinen merke til at noen av hvalene hadde hvallus. Det er en ganske vanlig form for parasitter som fester seg til hvalkroppen.

Man vet ikke helt om lusene nødvendigvis forårsaker noe ubehag for hvalene, men det er observasjoner på adferd der hvaler med lus skubber seg mot ting. Så det kan se ut som om de forsøker å bli kvitt dem.

En dag en av hvalene som hadde lus kom helt bort til Francos båt så plukket han noen lus av henne. Og reaksjonen kan tyde på at hvalene ikke er begeistret for å ha disse parasittene hengende på:

– Når jeg fjernet den første, nærmet hun seg igjen, slik at jeg kunne fortsette å plukke lus, forteller Franco til nettstedet The Dodo.

Og siden denne første gangen så har den samme hvalen kommet tilbake til Franco igjen og igjen, for å få fjernet hvallus. «Nyheten» om Francos hvalspa har dessuten spredd seg til andre hvaler.

– Jeg har gjort dette gjentatte ganger, både med denne samme hvalen og med flere av de andre, sier Franco til nettstedet.

Han legger til at det også er veldig spennende for ham.

Etter at Franco har blitt godkjent som en pålitelig luserenser av hvalene, har nærkontakten med de store sjødyrene bare styrket takknemligheten han kjenner for at han får oppleve dem så nære.

Gjennom nære observasjoner av hvalene og hvordan de oppfører seg, er Franco overbevist om at det er en godhet i disse dyrene – og det ser ut til at hvalene tenker det samme om Franco.

Her kan du se Franco rense hvalene:

The trust between the grey whales and boat captains at the calving lagoon of Ojo de Liebre in Guerrero Negro is something developed over the numerous encounters throughout the years. This whale had no objections with our captain Paco picking whale lice off of its head. • • •Thank you Jordan Lightner for capturing this incredible moment during our adventure. • • •Onboard

Posted by Jerome Evangelio on Friday, March 17, 2023
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com