Hjem Nyheter Her tilbyr de sommerjobb til alle ungdommene som har søkt

Her tilbyr de sommerjobb til alle ungdommene som har søkt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Sommerjobb er en inngangsport til arbeidslivet for mange unge. Det er også en mulighet til å tjene penger, og det er et møte med det som venter ungdommene i voksen alder.

Men selv om de fleste ungdommer liker tanken på å tjene penger, så er det ikke alle som lykkes i å få seg jobb i skoleferien, slik at de kan tjene litt egne penger samtidig som de gjør seg nyttige erfaringer og får seg en referanse.

Det er nok noen som ikke «gidder». Men det er også de som ikke får sjansen. Det har de tatt på alvor i den svenske kommunen Upplands-Bro.

Her har alle ungdommer som har søkt sommerjobb hos dem i 2023 fått tilbud om en plass. Og totalt er det 447 ungdom som har takket ja, og skal ut i kommunens tjeneste i sommer.

Dette er ikke første gangen kommunen velger å satse på ungdommene. I fjor hadde de 440 ungdommer i sommerjobb.

I tillegg til å gi ekstra inntekt, gir sommerjobber også verdifull arbeidserfaring og mulighet til å lære nye ting. 343 av sommerjobbene er innenfor kommunens egen virksomhet, og 104 jobber er ved lokale bedrifter som er med og bidrar med sommerjobber til kommunens unge.

– Vi er glade for å kunne tilby sommerjobb til alle unge som har søkt. Ved å tilby arbeid til ungdom bidrar vi til å øke sjansene deres for å komme i jobb senere i livet, samtidig som vi gir meningsfull sysselsetting i sommerferien, sier leder for kommunestyret i Upplands-Bro kommune, Fredrik Kjos, i en presseuttalelse fra kommunen.

De har også sørget for å gjøre søknadsprosessen så enkel som mulig, ved å tilby en digital tjeneste.

Når ungdommene skal ut i sommerjobb i Upplands-Bro kommune er det innenfor ulike områder som helsevesen, parkvedlikehold, bibliotek og administrasjon.

– Vi ønsker å gi ungdom muligheten til å prøve ulike yrker og oppmuntre dem til å fortsette å utvikle sine ferdigheter. Det er også en sjanse for oss som kommune å finne fremtidige ansatte, sier kommunaldirektør i Upplands-Bro kommune, Ida Texell.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com