Hjem Kjendisnytt Hercule Poirot-stjernen er slått til ridder – møtte prins William på Windsor

Hercule Poirot-stjernen er slått til ridder – møtte prins William på Windsor

David Suchet, bedre kjent for det norske tv-publikum i skikkelsen som Agatha Christies sylskarpe detektiv Hercule Poirot, er slått til ridder.

Opprinnelig skulle den høytidelige seremonien finne sted før jul, men da lå den kjente tv-detektiven hjemme med covid-19 og kunne følgelig ikke delta.

I slutten av januar dukket han imidlertid korona-fri opp på slottet Windsor, der det ifølge den britiske avisen Daily Mail var prins William som sto for den tradisjonelle seremonien der han slo Suchet til ridder.

Kona, Sheila Ferris, var også med og overvar det høytidelige øyeblikket da mannen hennes ble Sir David.

Utnevnelsen ble kunngjort i oktober 2020. Skuespilleren er en kjent skikkelse i hjemlandet. Han startet karrieren ved National Youth Theatre allerede som 16-åring. Foruten tolkningen av Hercule Poirot som har gjort 75 år gamle David Suchet verdensberømt, har han også spilt en rekke andre roller. I 1984 hadde han hovedrollen som Sigmund Freud i en mini-serie fra BBC om den kjente psykologen.

Han har også spilt mot Halle Berry i filmen Executive Decision fra 1996. Av nyere dago har han spillt i The Hollow Crown som gikk fra 2012 til 2016, og i 2017 dukket han opp som Dr. Fagan i Decline and Fall sammen med Jack Whitehall.

Skjønt det er liten tvil om at det er rollen som Hercule Poirot som har gjort mest inntrykk på skuespilleren selv. Han avslører at det ikke bare er tv-seerne som har blitt glade i den lille belgiske etterforskeren:

– Den tristeste dagen i karrieren min var da vi filmet Poirots død. Jeg savner han i livet mitt, og har mistet min beste venn, har Suchet ifølge Daily Mail uttalt til Radio Times.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com