Hjem NyheterSport Herlig gladnyhet: Aleksander Aamodt Kilde med ski på bena igjen

Herlig gladnyhet: Aleksander Aamodt Kilde med ski på bena igjen

Nå trener han med ski på bena igjen!

Vi husker alle skrekkfallet til Aleksander Aamodt Kilde i januar.

Aleksander Aamodt Kilde falt på brutalt vis i Wengen og ble fraktet direkte til sykehus med helikopter.

Ikke lenge etter fallet brukte alpinisten Instagram hvor han la ut bilde av seg selv og kjæresten, Mikaela Shriffin, med en beroligende melding til fansen:

– Jeg er her og blir tatt hånd om av «the one and only». Lappet sammen. Tusen takk for alle meldinger. Jeg er takknemlig for all kjærligheten og støtten jeg har fått. Denne sporten kan være brutal, men jeg elsker den fortsatt, skrev han.

Trener igjen

Aleksander Aamodt Kilde har nylig prøvd skiene for første gang etter det alvorlige fallet i Wengen i januar. Onsdag gjorde han sitt treningscomeback i innendørsanlegget Snø rett utenfor Oslo, hvor han testet skiene etter fem måneders fravær.

– Jeg skal plogesvinge for å kjenne hvordan det føles. Det er veldig viktig, sa Kilde til VG før han tok fatt på den første testen.

Alpinskoene har ikke vært på føttene hans siden skaden, og Kilde understreker viktigheten av å venne seg til dem igjen.

– Det gjelder å gjøre dette ofte. Inn og ut av skoene. Bøye frem og kjenne på følelsene hvordan skoen trykker på leggen. Gå med dem og gjøre alt mulig med skoene, rett og slett, forklarer han.

Til tross for å ha gjenopptatt fysisk trening, sliter Kilde fortsatt med en legg uten følelse og en arm som ikke kan løftes over hodet. Han er usikker på om han vil delta i konkurranser den kommende sesongen.

Nylig delte han også en video på Instagram som viser bilder fra det stygge fallet og opptreningen. Vi heier på deg Aleksander, og håper å se deg konkurrere igjen til neste sesong!

  1. Aleksander Aamodt Kilde og kjæresten

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com