Hjem Nyheter Heroiske Danmark ute av EM – Slik hyllet England Christian Eriksen

Heroiske Danmark ute av EM – Slik hyllet England Christian Eriksen

Når ikke Norge deltar i Fotball-EM er det kjærkomment når våre nordiske naboer gjør det godt. Og for en prestasjon de Danske fotballherrene har levert i årets mesterskap. I kveld sto England på motsatt banehalvdel i semifinalen.

Det var England som gikk ut i hundre da kampen mellom England og Danmark ble sparket i gang på Wembley. Men scoring ble det ikke, og Danmark kom mer og mer med i kampen.

Og så, etter halvtimen spilt, fikk danskene frispark. Mikkel Damsgaard gjorde seg klar, og for en fulltreffer han fikk. Den danske juvelen smalt ballen over muren og rett i nettet. De danske supporterne som kledde den ene svingen på Wembley gikk fullstendig av hengslene, og ikke minst alle som satt i Danmark og så kampen.

Ekstra spesielt for danskene var det nok med tanke på Christian Eriksens hjertestopp tidligere i mesterskapet.

England kom tilbake

Men etter 39 minutter skulle England svare. Etter forarbeid av Bukayo Saka var det en uheldig dansk kaptein som satte ballen i eget mål. Simon Kjær kunne ikke gjort så mye for å forhindre baklengsmålet da han sklei ballen i eget nett like foran bena på Raheem Sterling.

Og fra det målet og utover kampen handlet det for det meste om britene som presset på det meste av andre omgang. Et kvarter før fulltid gikk også Englands spydspiss Harry Kane i bakken, og de fleste trodde nok at dommeren skulle blåse for straffe. Men etter en kikk på VAR bestemte dommeren seg for at det ikke skulle blåses.

– Jeg mener det var straffe til England, sa ekspertkommentator Erik Thorstvedt i TV2`s studio.

Ekstraomgangene ble også ulidelig sett med danske og nordiske øyne. England styrte det meste av det som skjedde mot et slitent dansk lag. Men danske sto i mot. Til det 101. minutt. Da gikk Sterling i bakken innenfor sekstenmeteren, og denne gangen pekte dommeren på straffemerket.

Harry Kane satt ballen rett på den danske keeperen, men ordnet selv returen og England gikk opp til 2-1. Og fra da av var det ingen vei tilbake for Danmark.

Men selv om de røk ut av semifinalen, har danskene imponert et helt fotballeuropa etter prestasjonen sin under mesterskapet.

Hyllet Christian Eriksen

Mange fryktet for livet til den danske fotballspilleren som falt om på fotballbanen i EM-kampen mellom Danmark og Finland tidligere i mesterskapet.

Det var midt under EM-kampen mellom Danmark og Finland at mintbanegeneralen til Danmark, Christian Eriksen, plutselig segnet om på banen.

Scenene som utspilte seg var uvirkelige. Christian Eriksen lå livløs på banen mens medisinsk apparat, medspillere og motspillere flokket seg rundt han. Flere av spillerne måtte ta til tårene.

Hjertet til Eriksen stoppet, men heldigvis gikk det bra.

Før kveldens semifinale hadde England gjort klar en spesiell hyllest til den danske spilleren.

En landslagstrøye med ‘Eriksen 10’ skrevet på baksiden.

Det engelske landslaget støttet og kom med en gave, kort tid før EM-semifinalen startet onsdag kveld. Kaptein Harry Kane overrakte trøya til Simon Kjær, der alle de engelske landslagsspillerne hadde satt navnetrekkene sine.

Det er en gest til det danske landslaget og Eriksen, og en måte å vise at de støtter den tidligere Tottenham-spilleren.