Hjem Forskning Hevder ny pille kurerer fyllesyke

Hevder ny pille kurerer fyllesyke

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Mus som har blitt behandlet med modifisert probiotika kommer seg kjappere til hektene fra fyllesyke enn mus som bare må ta tiden til hjelp.

Å ta en probiotisk pille før en fuktig kveld på byen kan forhindre bakrus og avverge varige bivirkninger av alkohol. Det mener forskere som ifølge Daily Mail har tester et spesiallaget kosttilskudd på mus, som også kan hindre mennesker i å bli fulle.

Relatert: Narkotika, alkohol eller sigaretter – du vil bli overrasket over hva som er mest skadelig

Hemmeligheten bak pillen, som ennå ikke er testet på mennesker, er «gode» tarmbakterier. Det beskrives som ikke helt ulikt yoghurt naturell. I tillegg inneholder pillen også et enzym som har vist seg å bryte ned alkohol i kroppen.

Eksperimenter på mus avslørte gnagere som har fått probiotika absorberte mindre alkohol, og dessuten også kom seg raskere til hektene igjen etter effekten av sprit.

Relatert: Studie forklarer: Derfor havner enkelte på fylla igjen og igjen

Forskerne fra det kinesiske vitenskapsakademiet som står bak pillen håper det vil føre til en ny mirakelkur for bakrus for mennesker. De tror også at probiotika i fremtiden kan brukes til å redusere alkoholrelaterte skader på lever og tarm.

Det genetisk konstruerte probiotikumet regulerer hvordan kroppen omdanner alkohol til et stoff som kalles acetaldehyd, som er et biprodukt som frigjøres når vi drikker alkohol og samler seg i leveren. Det forårsaker tilhørende hodepine og kvalme som et resultat.

Les også: Labradoren er den første hunden som har blitt behandlet for alkoholisme

Tidligere studier på mus har vist at en bestemt type enzym, kalt ADH1B, kan fremskynde nedbrytningen av alkohol internt. Men den tilnærmingen har ennå ikke vist seg å være trygg hos mennesker.

Det er en rekke kjerringråd som sies å kurere fyllesyke. Felles for dem er at de faktisk ikke virker. Enn så lenge, så er nok moderasjon den eneste «kuren».

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com