Hjem Kjendisnytt Hilde Hummelvoll forsvant helt fra skjermen. Hva var det egentlig som skjedde?

Hilde Hummelvoll forsvant helt fra skjermen. Hva var det egentlig som skjedde?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Hilde Hummelvoll (64) var fast programleder på lillejulaften i det populære programmet «Kvelden før kvelden». Men så ble det helt stille. Nå har hun ikke vært å se på skjermen siden 2011.

Hilde ledet programmet hvert år fra 2004 til 2011. Hun var også å se i programmer som «Sommeråpent», «I Hummels vold» og «Forandring fryder».

Men kort etter at Hildes karriere skjøt kometfart, kom den kanskje tyngste krisen i livet hennes. I 1992 var Hildes tre år yngre bror, fotografen Helge Hummelvoll, på reportasjetur i Sudan med Kirkens Nødhjelp.

Helge Hummelvoll skulle dokumentere hvordan barnesoldater ble brukt i krig, men de skulle skje fra et trygt sted. NTB skriver ifølge VG at Helge Hummelvoll var sammen med tre nødhjelpsarbeidere i en bil, ikke langt fra grensen til Uganda, da han og en annen hjelpearbeider ble skutt og drept av soldater fra den sør-sudanesiske frigjøringshæren SPLA. Han ble kun 29 år gammel.

Det var først to dager etter familien hans i Norge fikk beskjed om tragedien.

– Jeg ble da minnet om at selv avtaler inngått med Gud ikke er noen garanti for trygghet. Etter Helges død måtte jeg finne ut om jeg faktisk trodde. Jeg spurte meg selv og andre om det faktisk var mulig å tro på en Gud. Jeg var rett og slett helt knust, har Hilde Hummelvoll uttalt i et intervju med Dagbladet.

Hun forteller at det ble vanskelig å finne mening i sorgen, og skjønte ikke hvordan hun skulle klare å leve videre. Men troen hennes fikk seg en knekk.

– Men samtidig ble det å slutte å tro helt umulig for meg. For, uten tro, blir det jo helt tomt. Og da dør også drømmen om at det skjer noe etter døden, at man skal møtes igjen – på en eller annen måte, sier hun i Dagbladet-intervjuet og legger til at hun tror – eller inderlig håper – at det finnes et liv etter døden.

Utdannet lærer

I 2012, sluttet hun i NRK. Da hadde hun jobbet der i 25 år. Hilde begynte å jobbe med det hun egentlig var utdannet som, nemlig som lærer.

– Jeg hadde aldri en plan om å bli der hele mitt yrkesliv. Jeg ble egentlig mye lengre enn jeg hadde tenkt, fordi det var så spennende å jobbe der, har Hilde tidligere uttalt til VG.

I dag jobber hun som lærer ved Åssiden videregående skole i Drammen.

Har jobbet i radio tidligere

Hilde forteller at hun har jobbet i radio tidligere:

«Da jeg var 24 år og ferdig med lærerutdanning, jobbet jeg både i NRK Hedmark og Oppland. Så gikk ferden til det store hvite huset på Marienlyst hvor jeg storkoste med Borge og Berulfsen i Reiseradioen og Nitimen. Snakk om bra læremestere!», sier hun til VG.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com