tirsdag, august 4, 2020

Historien om den 14 år gamle jenten som ble tvunget til prostitusjon.

Mest lest nå

Bondens hevn mot søppelforurensning tar av i sosiale medier

En bonde i California, USA, oppdaget at noen dumpet søppel på eiendommen sin. Siden har hevnen hans gått viralt.  Det var en tidlig morgen at...

Holly Austen Smith, nå 36 år, har gitt ut bok om hvordan hun ble barneprostituert.

 Den eldre mannen tok av seg klærne sine. Bare sokkene var igjen på den rynkete kroppen. Han smilte på slesk vis.

«Dette er min første natt» sier jeg. «Det kan jeg se, jeg er smigret» svarer den eldre karen. Så fortalte han meg at jeg minnet han om barnebarnet hans.


Holly Austen Smith, denne gang bare 14 år, forteller til dailymail om denne episoden som var starten på henne karrière som prostituert.

Drømmen om kjærlighet, en jobb innenfor mote eller musikk var aspekter som gjorde Holly til et lett bytte for de skruppelløse aktørene som driver med menneskehandel. Det er mange historier om jenter fra østeuropa og Kina som blir offer for menneskehandel. Holly var derimot en amerikansk jente som kom fra en helt vanlig familie i en rolig by i USA. Disse historiene blir ikke like ofte fortalt.

Så hva gikk galt med Holly? «Dette er noe jeg snakker mye om i boken min» forklarer Holly, som i dag er en lykkelig gift kvinne.

«Ofte er det slik at barn som blir solgt som sexslaver har en trøblete bakgrunn, enten i form av seksuelt misbruk i tidlig barndom, vold i hjemmet eller rusmisbruk. 

For Holly, begynte problemene da hun ble misbrukt av et mye eldre søskenbarn. Årene beskriver hun som år med «mildt misbruk». Det ble problemer med foreldrene, hun sier at de tvang henne til å være sammen med søskenbarnet, tross hennes protester.

«Det førte til mye sinne mellom meg og foreldrene mine, og på ungdomsskolen kom jeg inn i et dårlig miljø. Jeg var det man kan kalle et problembarn. 

Da Holly var i de tidlige tenårene var hun blitt opprørsk. Hun rømte ofte hjemmefra og kledde seg i provoserende antrekk for å tiltrekke seg oppmerksomhet.  Dessverre for Holly tiltrakk hun seg oppmerksomhet fra de feile folkene. Folk som driver med menneskehandel innenfor prostitusjon.

holly1
På bildet er Holly 14 år. Hun hadde en vanskelig barndom og problemer med foreldrene.

«Alle barn kan komme til å treffe på folk som driver med menneskehandel» sier Holly. Boken hennes Walking Prey, handler blant annet om hvordan menneskesmuglerne velger ut sine ofre.

«Den dagen. Den dagen sto den fyren (Greg) i en telefonkiosk. Jeg tror ikke han snakket i telefonen i det hele tatt. Jeg tror han observerte folkemassene som gikk forbi. Og han så meg. Gå litt bak vennene mine. Kledd slik som jeg var.»

Greg gikk bort til Holly og pratet med henne. Han gav mange komplimenter. Holly gikk med på å bytte telefonnummer med han. De neste ukene var fylt av chatting med Greg, chatting hvor Greg fortalte hvor spesiell, vakker og nydelig hun var. Alt for voksen til å gå på ungdomsskolen. Holly ble smigret.

«Jeg var ulykkelig hjemme. Menneskehandlere bruker tid på ofrene sine, blir kjent med dem og problemene deres og overtaler dem tilslutt til å rømme. Han fortalte meg ting som gjorde at jeg følte meg bra. At jeg var fin nok til å bli modell. Han tegnet et bilde av en glamorøs livsstil for meg. Han fortalte at han kunne introdusere meg for kjendiser, få meg inn på klubber og skaffe meg en jobb enten innen mote eller musikkindustrien. 

Etterhvert ble fristelsene til dette livet for store for Holly. Hun rømte sammen med Greg rett i underkant av to uker etter at hun møtte han. Men ting begynte fort å vise seg å være annerledes enn hun var blitt fortalt.

«Ingen bruke ordet prostitusjon. Det liksom bare hang i luften. Alt skjedde så fort. Det var ingen som spurte om jeg synes dette var greit, eller om det var dette jeg hadde gått med på. Hverken Greg eller Nikki spurte meg om noe som helst. Nikki bestilte en taxi og så var vi på vei til Atlantic City. «

Det som fulgte var fryktelig.

«Jeg husker da den første mannen kom til meg. Jeg tror ikke at jeg der og da klarte å tenke på noe som helst. Jeg var 14 år, og jeg hadde egentlig ikke greie på hva prostitusjon var for noe. Det var flere menn den kvelden, og den neste kvelden…»

I tillegg til klientene, ble den sårbare skolejenten også misbrukt av Greg.

Redningen ble en politimann som kom bort til henne på gaten og spurte hvor gammel hun var. Først holdt hun seg til forklaringene som Greg hadde introdusert henne til. Mens politimannen startet å gå fra henne, ropte hun «Hva viss jeg ikke var over 18?»

«Når politimannen begynte å gå, skjønte jeg at dersom jeg ikke sa i fra om noe som helst eller søkte hjelp ville prostitusjonen bare fortsette.» 

Etter bare 36 timer på rømmen med Greg, var Holly tilbake hos foreldrene sine.

hollyadvokat
Holly jobber nå mot menneskehandel. Hun reiser verden rundt og forteller sin historie.

Men problemene til Holly stoppet ikke med det. Foreldrene hennes hadde ingen anelse om hvordan de skulle håndtere det som hadde skjedd, og Holly selv måtte bruke mange av hennes neste år på å komme overens med hva som hadde hendt henne.

«Da jeg ventet på politistasjonen på at foreldrene mine skulle hente meg, hadde jeg stengt av alle følelser. Mine få minner om foreldrene mine fra den gangen er ikke særlig gode. De visste ikke hvordan de skulle behandle meg etter dette. Mange av anti-menneskehandel organisasjonene har nå innsett at foreldrene og familiene til ofrene også trenger støtte og veiledning.»

For Holly har prosessen med å overvinne det som hendte vært en lang prosesss.

«Det tok meg mange, mange år å kommer over det. Det viktigste man må jobbe med i forhold til dem som er utsatt for misbruk er å få dem til å forstå at det ikke er deres feil. Jeg tenkte veldig lenge at det var min feil, fordi det var jeg som valgte å dra med den mannen. Jeg tenkte at alt de som hadde skjedd med meg var min feil, og det tok lang tid å innse at det var det ikke.»

Holly har nå utitt Boken Walking Prey, som handler om hvordan unge kan bli utsatt for sexhandel. Du kan lese mer om den på siden hennes hollyaustinsmith.com

Visste du forresten at etter at forbudet mot kjøp av seksuelle tjenester ble innført har omfanget gått kraftig ned i Norge? 

Evalueringen viser at prostitusjonsomfanget i Norge er redusert med 20-25 prosent sammenlignet med året før loven trådte i kraft.

130,301FansLik
1,508FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter