onsdag, august 5, 2020

Historien til Charlie Dan Lind (22) er tragisk – morens ord er hjerteskjærende og viktig

Mest lest nå

Mandag 7. januar klokken 13.45 skjer det som ikke skal skje. Charlie Dan Lind kjører i bilen sin da et motgående vogntog får sleng på hengeren og havner i kjørebanen til Charlie.

Ulykken blir katastrofal for 22-åringen. Han blir fraktet til sykehus med store skader. I to måneder lå Charlie i koma på sykehuset før han døde av skadene 21. mars.


Historien har berørt det norske folk. Og den viser hvor utsatt vi er på veiene våre, med tungtransport som ikke er skodd for forholdene.

Morens bønn

Charlies mamma, Ramona Lind, har opplevd alle foreldres mareritt. Hun har overlevd sitt barn. Da sønnen lå i koma skrev hun et innlegg på Facebook hvor hun kaller hendelsen for noe som ikke var en ulykke.

«Min sønn svever mellom liv og død. Han jeg har satt til verden og han som hadde verden fremfor seg ❤️
Det var en trailer, igjen, som ikke var skodd for forholdene vi har i nord Norge. Disse bilene som fører last som må være viktigere enn alt annet vi har i landet. Hvem er det som er så feig at vi må ha forhold som tillater disse å komme over grensen? I dag min sønn, neste gang en annen som sitter igjen med samme spørsmål. Hva må til for å hindre uegnede kjøretøy å kjøre over grensen? Nei dette var ikke en hendig ulykke. Det var et bevist valg av en transportør. Hjelp meg! Rop ut ilag med meg! Del innlegget! Og be for Charlie ilag med meg ❤️»

Tusenvis engasjerer seg

Ulykken som tok livet av Charlie Dan Lind har engasjert tusenvis av nordmenn hvor mange krever bedre kontroll av tungtransport.

«Charlie Dan døde i dag og tok en bit av hjertet mitt med seg. Sorgen er så ubeskrivelig vond», forteller moren til TV 2.

Videre spør hun seg:

«Så vi får ønske hverandre hell og lykke til neste vinter! I dag min sønn – hvem blir den neste?»

En hån mot livet til Charlie

Den 56 år gamle litauiske sjåføren som krasjet i Charlie ble dømt til 90 dagers fengsel og mistet retten til å kjøre bil i Norge de neste tre årene, skriver avisen Nordlys.

«Retten finner at tiltalte holdt for høy hastighet etter de rådende forhold og at han var i en situasjon som påkalte særlig aktpågivenhet. Det er ikke tvilsomt at tiltalte burde innsett at kjøringen kunne medføre en betydelig personskade. Skadefølgen og omfanget av disse ligger innenfor det tiltalte burde regnet med som en følge av uaktsomheten», sto det i dommen fra Nord-Troms tingrett, ifølge avisen.

Mange har reagert på dommen, og mener den er alt for mildt, inkludert Charlies mamma. Til NRK sier hun:

«Jeg opplever straffen som en hån mot livet til Charlie.»

Etter ulykken og sønnens død har moren valgt å ta opp kampen mot dårlige skodde vogntog på norske vinterveier. Hun har krevd endringer og forbedringer som kan hindre ulykker lik den sønnen hennes var involvert i. Nå hjelper vi henne å spre budskapet.

Hvil i fred Charlie – dette er så alt for unødvendig.

130,319FansLik
1,508FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter