Hjem Reise Hit reiser vi i vår

Hit reiser vi i vår

Endelig er det lempet på pandemi-restriksjoner som har fulgt oss i to år, og reiselysten er tilbake for fult. Øverst på listen står solsikre øyer og pulserende europeiske storbyer.

Allerede tidlig i mars kunne flere reiseoperatører melde om stor pågang etter påskefly til varmere strøk.

Turoperatøren Apollo forteller at Kanariøyene troner topplisten i fellesferien, med Gran Canaria på en solid førsteplass etterfulgt av Tenerife og Lanzarote.

Også familiefavoritten Dubai utmerker seg, i likhet med reisearrangørens nyeste satsing i Spania, Costa del Sol.

– Påskeferiens charterreiser ble fylt opp relativt raskt etter at de siste korona-restriksjonene ble opphevet. Samtidig ser vi nå en markant økning i salget av storbyreiser fremover. Det er med andre ord ingen tvil om at reiselysten er stor og at vi er sultne på sol, sier kommunikasjonssjef i Apollo, Beatriz Rivera.

Vårens storbyer

At mange av oss ønsker å tyvstarte sommeren gjenspeiles også i salget av storbyferier. 

Vårens mest populære by er romantiske Paris, som ofte viser seg fra sin aller beste side på denne tiden av året. På andreplass ligger mangfoldige London, etterfulgt av Barcelona.

– Jeg tror det gikk en jubel i mange norske hjem da Storbritannia lempet på restriksjonene og det ble enkelt å reise til London igjen. Dette har jo lenge vært favoritten over alle storfavoritter, og på våren får man kombinert etterlengtet shopping og kulturelle severdigheter med herlige utekafeer, parkliv og markeder, sier Rivera.

London er også familienes favoritt. Spesielt utmerker byen seg blant de som reiser med litt større barn, som vil fylle ferien med spennende museer, musikaler og fotball.

Portugal i vinden

At Roma og Lisboa også er med i topplisten overrasker heller ikke reiseeksperten. Med den pågående uroen i Øst-Europa har man de siste ukene sett en markant økning i salget av reiser til vestlige feriesteder og byer.

– Portugal har ofte falt litt i skyggen av Spania, derfor synes vi det er utrolig gøy å se at Lisboa nå trender og at stadig flere oppdager det «lille» landet med så store opplevelser. Er man glad i musikk, kultur, strender og gastronomi får man jo virkelig mye ferie for pengene her, forteller hun.

Med Apollo kan du reise fra hele ni norske byer til Portugal i år. I tillegg til Lisboa kan du blant annet oppleve Cascai, Estoril, Ericeira og Algarvekysten.

Dette er vårens toppliste hos Apollo:

Topp 5 reisemålTopp 5 storbyer
Gran CanariaParis
TenerifeLondon
LanzaroteBarcelona
DubaiRoma
Costa del SolLisboa

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com