Det er praktisk å høre musikk, radio og prate med venner og famile uten å holde telefonen opp til øret, men mange mennesker vet ikke hvor falig det kan være å bruke øreplugger under visse aktiviteter.

Bradley Willoughby på 16 år kjørte crossmotorsykkelen sin hjemme på familiens gård i Queensland, Australia. Dessverre gikk det galt og Bradley kjørte rett inn i et piggtrådgjerde, men det var ikke krasjet som nesten kosten han livet – det var ørepluggene…

I lommen hadde Bradley iphonen sin og ørepluggene i ørene. Når han krasjet hektet pluggene seg fast i gjerdet og ble dratt rundt halsen til Bradley. Skriver Expressen.

«Ingen tenker på det, men i ledningen er det en kobbertråd som skar seg gjennom musklene på Bradley`s hals. Det var bare flaks at ikke luftrøret ble skåret opp», sier mor til Bradley.

Når hun så Bradley, trodde hun at han kom bli kvalt før helikopteret kom og brakte han videre til sykehus. Han måtte opereres og har nå et stygt arr over halsen.

Mammaen til Bradley vil nå advare andre mot å feste ørepropper under hjelmen og mot å kjøre alle slags transportmidler med slike i bruk.  «Du tenker ikke på at noen enkle ørepropper kan gjøre slik skade, men under visse forutsetninger og med rett trykk kan de gjøre det» sier hun.

Hjelp oss gjerne med å dele denne advarselen for å unngå at dette skjer igjen!