onsdag, mai 19, 2021

Lærerens metode kan hjelpe barna dine ut av en knipe – Dette tipset bør alle foreldre få med seg

Mest lest nå

Bert Fulks begynte i jobben som lærer for 25 år siden. Han har også tre egne barn, og har med andre ord lang erfaring når det gjelder barn og unge.

Læreren jobbet en periode med ungdom som gikk i behandling for rusmisbruk. Bert lærte at mange av ungdommene hadde problemer med at de havnet i situasjoner hvor de ikke klarte eller visste hvordan de skulle komme seg ut av.


Det var da Bert kom på den enkle, men geniale metoden. Han har skrevet om metoden på sin egen blogg, en artikkel som har blitt sitert i store aviser over hele verden.

Trikset til Bert er så enkelt og nyttig at alle foreldre burde vurdere å ta det i bruk

Det hele går ut på at man lager en avtale med barnet om at dersom barnet er i en farlig eller ubehagelig situasjon, skal barnet sende en SMS til sine foreldre. SMS`en skal bare inneholde en bokstav eller tegn, for eksempel X.

Når mor eller far så mottar denne meldingen, vet de at X`en betyr at de skal ringe barnet sitt. Når barnet svarer på telefonen, har foreldre og barn allerede avtalt hvordan samtalen skal foregå. Den kan være noe slik:

Foreldre: Noe har skjedd hjemme, jeg må komme å hente deg straks.

Barn: Hva har skjedd?

Foreldre: Det får du vite når jeg kommer. Vær klar til å bli hentet straks. Jeg er på vei.

Gode avtaler kan gjøre barna tryggere. Foto: PIxabay

Hele poenget med en slik avtale mellom foreldre og barn, er at barnet får en utgang fra situasjoner hvor barnet eller ungdommen ikke selv klarer å komme seg ut av situasjonen. Det kan for eksempel være på en fest hvor rusmidler blir benyttet og barnet blir utsatt for press om å ruse seg.

Tenk på om det kunne vært lurt å hatt en slik avtale med ditt barn, og del gjerne metoden videre. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter