torsdag, juli 29, 2021

Hjelpepleieren gikk lei av å bli kalt «rumpetørker». Nå svarer hun tilbake

Mest lest nå

En spansk hjelpepleier ble så lei av at alle forbandt yrket hennes med å «tørke rumper», så hun valgte å slå tilbake med et velskrevet innlegg på Facebook.

Sara Rodriguez Martinez arbeider som hjelpepleier i den spanske byen Alcorcón. Hun er svært stolt over yrket sitt, men er fullstendig klar over at mange ser ned på det hun gjør, og kaller det å «tørke rumper».

Dette ble hun til sist så lei av, at hun valgte å dele en tekst skrevet av en kollega, Rebeca Vicente Carranza på Facebook, som ganske greit oppsummerte hvilke tanker hun har om nettopp det.


Dette kan man lese i innlegget på Facebook:

«Stoltheten i det å tørke rumper.

Senest i dag hørte jeg igjen uttrykket med å «jobbe med å tørke rumper», og det er nok hverken første eller siste gangen jeg kommer til å høre det. Men nå kjenner jeg behovet for å forsvare yrket mitt, og jeg vil fortelle verden hvor stolt jeg er av det jeg gjør.

Ja, mine damer og herrer, jeg er stolt av å rengjøre rumper, klippe negler, vaske hår, kle på, dusje, mate og ta hånd om mennesker. MENNESKER! som ikke kan gjøre alle disse tingene selv. Men la oss for all del oppsummere det hele i bare å «tørke rumper».

Foto: Facebook

Jeg er faktisk ganske lei av at alle forbinder kun denne ene oppgaven med hele mitt yrke. Selvfølgelig er ikke dette en jobb for alle. Selv skulle jeg ikke kunne arbeide med noe hvor jeg måtte lyve, som en bankmann eller noe sånt – og det til tross for at det er et respektert yrke sammenlignet med mitt – som ligger nederst listen!

Jeg vil tro at majoriteten av de fleste som er på Facebook aldri har hatt bruk for hjelp til å tørke seg i rumpa, og jeg håper heller aldri dere får bruk for det.

Men dersom den tiden kommer og det blir nødvendig, da kommer enten jeg eller en av mine profesjonelle kolleger til å ville hjelpe deg med dette – og sørge for at du får best mulig livskvalitet med et smil på leppene.

LES OGSÅ: Joshua går inn på rommet til den døende pasienten. Sangen hans rører oss sterkt.

Nå bestemmer du selv hva som er en viktig jobb for mennesker som deg og meg. Del denne teksten eller ikke, men vær så snill, ikke bruk uttrykket å «tørke rumpe» med forakt, for hvem vet, kanskje du selv trenger hjelp til det en dag. Og tro meg, du vil være takknemlig for at noen vil gjøre det.

Underskrevet; en rumpetørker»

Hjelpepleiere fortjener så uendelig mye mer respekt og ros enn hva de får, og spør du oss så er «rumpetørker» et svært så nedsettende ord på et allerede undervurdert yrke. Del artikkelen hvis du er enig!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter