in

Hjelpsomt publikum med en rekke nye tips i Lørenskog-saken: – Flere av tipsene kommer til å generere nye etterforskningsskritt

Anne-Elisabeth Hagen
Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Politiet

Mandag morgen rykket politiet ut og ba publikum om tips i Lørenskog-saken. Det har resultert i over 30 konkrete henvendelser som politiet har håp om kan bringe dem et steg nærmere svaret på hva som har skjedd med Anne-Elisabeth Hagen.

Det er nå gått tre og et halvt år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Lørenskog. Hun var gift med en av Norges rikeste menn, milliardæren Tom Hagen.

Det var den 31. oktober 2018 Tom Hagen ikke fikk tak i sin jevngamle ektefelle, den da 68 år gamle Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, på telefonen. Dermed dro han hjem for å sjekke. Da han kom hjem fant har huset tomt, og et trusselbrev på gebrokkent norsk hvor det ifølge VG blant annet var fremsatt et krav om løsepenger på ni millioner euro i kryptovaluta.


I brevet ble det også fremsatt trusler om at Anne-Elisabeth ville bli drept dersom politiet ble involvert, får VG opplyst.Tom Hagen skal ifølge VG likevel ha kontaktet politiet og avtalte å møte en sivil patrulje på en bensinstasjon i nærheten av boligen.

Helt frem til 9. januar 2019 var historien ukjent for allmenheten. Samtidig jobbet politiet på spreng i kulissene.

Hva som har skjedd er fortsatt et mysterium. Teoriene har florert. Det hele startet som en kidnappingssak. Etter hvert dreide saken. Den 28. april 2020 pågrep politiet Tom Hagen. Hans kone hadde da vært savnet i halvannet år. Han er nå løslatt, men fortsatt siktet for drap på ektefellen.

Nylig uttalte Tom Hagens forsvarer, Svein Holden, til NRK at han mener at siktelsen etter to år opprettholdes på svakt grunnlag:

– Tom Hagen har et sterkt håp om at politiet vil finne ut hva som har skjedd med Anne-Elisabeth Hagen, sa Holden nylig til NRK, samtidig som han la til at det naturligvis er svært krevende for han at han fortsatt er siktet for ugjerningen.

Mandag morgen kom det nye opplysninger fra politiet: Telefonnummeret +47 407 45 668 ble brukt for å opprette konto på en kryptovalutabørs, sammen med en stjålet passkopi og en falsk e-postadresse. Mandag morgen gikk politiet ut med en etterlysning etter alle som vet noe om dette nummeret, og numrene som kommer før og etter.

Kontoen på kryptovalutabørsen er et sentralt spor i etterforskningen av Anne-Elisabeth Hagens forsvinning.

Politiet etterlyser personer som har kjøpt kontantkort med telefonnummer i serien +47 407 45 656 – +47 407 45 676.

Telefonnumrene, som tilhører startpakker fra Telia til 29 kr, ble solgt på Bunnpris Iladalen fra juni 2017. Butikken ble nedlagt i desember 2017, og politiet kan ikke utelukke at et eller flere av kontantkortene har blitt oversendt til en annen butikk etter dette.

– Har du kjøpt et kontantkort med et av disse telefonnumrene i perioden mai 2017 til desember 2018, eller har andre opplysninger om kjøp, salg eller utsalgssted for sim-kort med disse numrene, ber vi om at du tar kontakt med politiet, sier påtaleansvarlig Gjermund Hanssen i en pressemelding fra politiet.

Politiet har allerede en del informasjon, ikke minst om numrene som slutter med 63 til 67. Disse ble solgt i Bunnpris-butikken i Iladalen. Nå jobber politiet videre med å innsnevre ytterligere for å identifisere kjøperen av nummeret som slutter på 68.

Det aktuelle sim-kortet har aldri vært brukt eller aktivert. Det samme gjelder sim-kortene med telefonnumrene som slutter på 56 – 62.

Nå forteller påtaleansvarlig Gjermund Hanssen til VG at politiet har mottatt over 30 tips i Lørenskog-saken om Anne-Elisabeth Hagens forsvinning.

– Flere av tipsene anses relevante, både når det gjelder utsalgssted og den aktuelle nummerserien. Vi er fornøyd med responsen, og det virker som det fortsatt er stor vilje i befolkningen til å hjelpe politiet videre i saken, sier Hanssen til avisa.

Han legger også til at flere av tipsene kommer til å generere nye etterforskningsskritt. Det er imidlertid for tidlig til at politiet ønsker å gå mer i detalj omkring dette nå.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Jagge

Alpinlegenden Finn Christian Jagge døde 54 år gammel – svikt i behandlingen på sykehuset, fastslår Norsk pasientskadeerstatning

Ulrikke Brandstorp

Ulrikke Brandstorp er forlovet