Hjem Historier fra livet Hjemløs mann fikk både hus og jobb etter at han viste ærlighet og leverte inn en lommebok han fant på gaten

Hjemløs mann fikk både hus og jobb etter at han viste ærlighet og leverte inn en lommebok han fant på gaten

Han var hjemløs og hadde bare noen få mynter i lommen – men da den 44 år gamle Thailandske mannen fant en lommebok fylt med kredittkort og 20.000 baht på en t-banestasjon, lot han seg ikke friste til å ta en eneste bath selv!

Kontantene i lommeboken kunne ha holdt Thailandske Woralop mett i flere uker, men Woralop var en ærlig mann. Ja, han er fattig, men han er ærverdig. Han visste at pengene ikke var hans å beholde. Så gikk han til politistasjonen for å levere inn lommeboken.

Det viste seg at eieren av lommeboken var en 30 år gammel fabrikkeier som heter Niity Pongkriangyos. Nitty ble sjokkert over at en fattig, hjemløs mann ville være så ærlig å levere inn så mye penger, med tanke på at han kunne ha brukt dem selv .

«Hvis det var meg som var i den posisjonen, ville jeg nok ha beholdt pengene,» sier fabrikkeieren ifølge Indy.

Lommeboken. Foto: Facebook

Nitty ønsket å belønne den hjemløse mannen for sine handlinger. Selvfølgelig var det nok å gi ham penger, men Nitty visste også at «Gi en mann en fisk, og du metter ham for en dag. Lær en mann å fiske, og du metter ham for livet.»

Ærlighet varer lengst

Dermed bestemte Nitty seg for å belønne Woralop med noe som var langt mer verdifullt enn innholdet i lommeboken: en jobb og en leilighet han kan kalle hjemmet sitt!

Fra å være hjemløs har Woralop nå en fin seng og et trygt hjem hvor han kan sove om natten – og han tjener 11000 baht (rundt 2600 norske kroner) i måneden. Dette er omtrent halvparten så mye som pengene han fant i den lommeboken! Takket være sin ærlighet, får han et bedre liv og kan lett tjene det beløpet han fant i lommeboken.

«Jeg er så takknemlig for å ha fått en mulighet til å gjøre noe med livet mitt. Å ha en seng å sove i gjør meg virkelig lykkelig,» forteller den Thailandske mannen.

Denne historien viser at ærlighet alltid varer lengst – Del den gjerne videre med venner og familie på Facebook! 

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com