mandag, august 10, 2020

Hjemløse Kasper fikk stjålet sykkelen sin – med alle eiendelene i

Mest lest nå

Nå høres kanskje ikke et sykkeltyveri ut som all verden, for det skjer jo over alt hele tiden, men for danske Kasper er det en katastrofe.

Kasper er nemlig hjemløs, og sykkelen var en såkalt «ladsykkel» – en god gammeldags transportsykkel med stort oppbevaringsrom. Hvor han hadde alle eiendelene sine.

Foto: Mai M. Christensen


Sykkelen var parkert og låst fast en periode hvor Kasper skulle bo hos en venn som var på avvenning, så derfor vet han ikke helt nøyaktig hvilket tidspunkt den ble stjålet. Som hjemløs hadde Kasper naturlig nok ingen forsikring på sykkelen, som han øyner liten mulighet for å få tilbake.

Foto: Mai M. Christensen

Ber om hjelp

Like ille er det med alle tingene hans, og nå etterlyser Kasper snille mennesker som kan hjelpe ham litt videre.

– Hvis noen har en sovepose eller andre ting jeg kan få, tar jeg selvfølgelig i mot med glede. Det kan avleveres på varmestuen i Exnersgade 39. Ut over selve sykkelen er jeg mest lei meg for å ha mistet et teppe jeg fikk av min tante til min 18 års fødselsdag. Men jeg sier til meg selv at det tross alt bare er materielle ting, forteller Kasper til avisen JV.

Kasper, som lever av å selge Hus Forbi, en dansk variant av =Oslo, tror sykkelen er stjålet av noen som har til hensikt å ta den med ut av landet, ettersom den er svært lett gjenkjennelig og et kjært innslag i den danske byen Esbjerg han bor i.

– Liggeunderlaget, soveposen og kjøkkentingene mine var i sykkelen, men heldigvis ikke stormkjøkkenet eller avisene mine. Det er alltids noe, sier Kasper som velger å se fremover, sykkeltyveriet til tross.

At det stjeles mange sykler er ingen nyhet, men å stjele en sykkel som helt opplagt tilhører en hjemløs er ikke bare rått og hjerteløst, det er direkte ondskapsfullt. 

130,370FansLik
1,533FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter