Hjem Ukatogisert Hjemmepleier ble smittet på jobb etter å ha blitt nektet smitteutstyr

Hjemmepleier ble smittet på jobb etter å ha blitt nektet smitteutstyr

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Svenske Petra Lehto jobber som hjemmepleier i Kiruna kommune. Hun har flere ganger bedt om å få bruke smitteutstyr på jobb, men fått nei. Nå er hun selv smittet.

Siden Petra har astma, har hun vært veldig nøye med å følge retningslinjene når hun er på jobb. Men kommunen mener de ansatte ikke har bruk for smitteutstyr, selv når de har vært hjemme hos folk der det er mistanke om korona.

– Sjefen min sa at mediene har overdrevet. At det bare er snakk om en forkjølelse, sier Petra til svenske Aftonbladet.

Foto: Privat

Ble syk

Nylig skulle Petra og hennes kollega på jobb hjem til en dame der det var mistanke om at hennes ektemann hadde korona. Petras arbeidsgiver mente det holdt å vaske hendende grundig, og at ektemannen oppholdt seg i et annet rom når hun var på besøk. Men ektemannen overholdt ikke reglene, og kom nær personalet.

Den 2. april, ble Petra syk. Like etter ble hennes kollega også syk. Petras koronatest var positiv. Det viste seg også at begge beboerne hun var hjemme hos, også hadde korona. Petra har også fått med seg smitten hjem til sin mann. Han er alvorlig syk, og det vurderes fortløpende sykehusinnleggelse.

Etter to uker med kraftige symptomer, følte Petra seg endelig bedre. Men så ble hun verre igjen. Nå er hun igjen på bedringens vei.

Petra forteller at hun planlegger å skrive en kraftig klage til kommunen.

Får mange henvendelser

Gunilla Eliasson er kommunalt hovedvernombud i Kiruna kommune. Hun er opprørt over hvordan kommunen håndterer smittevern i eldreomsorgen.

– Det er helt forferdelig, sier hun til fagbladet Kommunal arbetaren.

– I påsken, tok personalet kontakt med meg og fortalte at de ble nektet å bruke smitteutstyr hos en syk bruker, sier hun videre, og fortsetter:

– Nattevaktene på et sykehjem tok kontakt og fortalte at vikarer bare får bruke munnbind av papir, selv om de er inne hos en koronasmittet bruker.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com