Hjem Historier fra livet Hjemmesykepleien og ambulansetjenesten oppfylte den siste drømmen til Jørgen (97)

Hjemmesykepleien og ambulansetjenesten oppfylte den siste drømmen til Jørgen (97)

Jørgen Evensen (97) har hatt et dypt ønske om å besøke barndomshjemmet sitt en siste gang. Dette ble gjort mulig takket være samarbeidet mellom hjemmesykepleien og ambulansetjenesten.

Harstad Tidende forteller den rørende historien om Jørgen (97) som siden august i fjor har bodd i en omsorgsleilighet på Rolla i Hamnvik, Ibestad. Savnet etter hjemmet i Klåpen har vært stort. Huset i Klåpen, som Jørgen selv bygde sammen med tilhørende fjøs og naust, beskriver han som sitt «livsverk».

– Han har alltid vært en aktiv mann, klippet gresset selv og levd et selvstendig liv. I fjor fikk han covid og ble alvorlig syk. Vi trodde vi kom til å miste ham, sier datteren Monika Nilsen til avisen.

Uventet tilbud fra helsepersonell

Familien trodde det ville være vanskelig å få Jørgen tilbake til Klåpen på grunn av hans helsetilstand. Så en dag tok hjemmesykepleien kontakt med Monika og foreslo at ambulansetjenesten kunne transportere ham.

Familien syntes dette var en fantastisk idé og takket ja.

Jørgen fikk oppfylt sin store drøm om å besøke hjemmet igjen. Foto: Privat

Mandag kom ambulansen for å hente Jørgen og kjørte ham til barndomshjemmet. Da de ankom, ble han møtt av familien og naboer som hadde samlet seg for å ønske ham velkommen. Gresset rundt huset var nyklippet, og det norske flagget vaiet til ære for Jørgen.

– Det var utrolig rørende å se ham tilbake i sitt hjem, sier Monika. – Vi er så takknemlige for at hjemmesykepleien og ambulansetjenesten gjorde dette mulig.

Foto: Privat

Under besøket fikk Jørgen også se den nye fiskerihavnen i Engenes. Det var spesielt rørende for ham å se at naustet, som ble skadet under uværet «Ingunn», hadde fått nytt tak.

Denne spesielle dagen ga Jørgen muligheten til å tilbringe tid i sitt kjære hjem en siste gang, noe som betydde utrolig mye for ham og hans familie. Det viser hvor mye omsorg og innsats fra helsepersonell kan bety for enkeltmennesker i deres siste fase av livet.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com