torsdag, januar 21, 2021

Hjerneskadet sjåfør meide ned og drepte seksåring – så stakk han fra stedet

Mest lest nå

Josephine og Stephen O’Donovan opplevde alle foreldres mareritt: Deres elskede og eneste barn Luke (6) ble påkjørt utenfor hjemmet i Cork i april 2014. Sjåføren stakk av.

Stephen O’Donovan var rett utenfor huset og fikset bilen da han hørte et smell.

– Førts skjønte jeg ikke hva det var, men så gikk det opp for meg at det kunne være Luke. Da jeg kom meg på beina og løp ut i veien så jeg han hadde blitt påkjørt. Jeg ropte til sjåføren at han skulle stoppe. Men det gjorde han ikke, sier Stephen O’Donovan til den irske avisen Independent.


Mens sjåføren stakk av, tok Stephen seg av sønnen Luke så godt han kunne. Luke tilbragte to døgn på intensivavdelingen.

– Det var ganske åpenbart at det måtte et mirakel til for å berge han. Josephine og jeg bad om det, men det skjedde ingen mirakler, sier Stephen.

Seksåringen døde.

Mor og far. Foto: Facebook

Familiens kamp

I ettertid har det vist seg av sjåføren som meide ned og drepte Luke var den 51 år gamle Edmond Walsh som i mange år hadde hatt to svært alvorlige hjerneskader. Sjåføren beskrives å ha mental kapasitet på et barns nivå. Han hadde likevel lov til å kjøre bil.

Etter at han kjørte ned Luke og stakk fra åstedet fikk han betinget fengsel og ti års forbud mot å kjøre bil. Selv sier Walsh at han ikke vil sette seg bak rattet igjen.

Familien O’Donovan er rasende for at han hadde førerkort i første omgang, og arbeider nå for at alle som har påvist hjerneskade må ta førerprøve på nytt for å beholde retten til å kjøre bil.

PARENT'S APPEAL – Stephen and Josephine O’Donovan, from Ballymacoda, Co Cork are the parents of little boy Luke (6) who…

Posted by Corks RedFM 104-106 on Friday, October 6, 2017

LES OGSÅ: Ønsker hardere straffer for fyllekjøring – deler bilde av sin drepte kone og baby

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter