søndag, juli 25, 2021

Hjorten går gjennom isen – jegere brukte 4 timer på å redde det tunge dyret

Mest lest nå

Når vinteren kommer med is, mørke, sludd og snø kan det oppstå farlige situasjoner. Både for dyr og mennesker. 

En av de vanligste farene er glatte og mørke veier. Hjorten tar sjelden hensyn til trafikken og kan plutselig komme løpende over veien.

Men det er ikke bare veiene som kan være en dødsfelle.


Innsjøer og elver kan være farlige for både mennesker og dyr. Derfor må man alltid huske at man ikke skal gå på isen når man er alene. Om det skulle oppstå en ulykke har du ingen til å redde deg, og det tar ikke lang tid fra man går i det iskalde vannet til alt håp er ute.

Alle som noen gang har gått i isvann vet hvor raskt kroppen lammes og hvor liten tid det er snakk om. Det samme gjelder for dyr, og ikke sjelden går også våre firbente venner gjennom isen.

Denne saken handler om en hjort som gjorde nettopp det. Hjorten gikk gjennom isen på en innsjø i Russland, men ble heldigvis oppdaget av mennesker før det var for sent.

Foto: Youtube

Reddet av jegere 

Ironisk nok var det en gruppe jegere som reddet livet til denne hjorten.

Hjorten hadde falt gjennom isen på den frosne innsjøen Barguzen, i nærheten av Ulan-Ude i Øst-Sibir, Russland. De fire jegerne som oppdaget hva som hadde skjedd hadde en vanskelig jobb foran seg.

De måtte fjerne mye is for å klare å trekke det tunge dyret opp av vannet. Totalt tok redningsaksjonen fire timer.

Foto: Youtube

En av jegerne, Aleksej Baluey, filmet hele redningsaksjonen og i videoen kan man høre han si:  «Vi må få han ut av kulden».

Jegerne som vanligvis er opptatt med å ta livet av dyr, brukte all sin energi på å redde denne hjorten. De masserte dyret for å forbedre blodsirkulasjonen, og fikk til slutt fraktet han til en nærliggende låve hvor de fikk tørket og varmet han.

Foto: Youtube

Hjorten overlevde og ble sluppet tilbake til naturen. Nedenfor kan du se videoen som jegerne har publisert på Facebook – del gjerne saken for å hylle deres omsorgsfulle gjerning! 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter