Forsiden Dyr Hjorten går gjennom isen - jegere brukte 4 timer på å redde...

Hjorten går gjennom isen – jegere brukte 4 timer på å redde det tunge dyret

Når vinteren kommer med is, mørke, sludd og snø kan det oppstå farlige situasjoner. Både for dyr og mennesker. 

En av de vanligste farene er glatte og mørke veier. Hjorten tar sjelden hensyn til trafikken og kan plutselig komme løpende over veien.

Men det er ikke bare veiene som kan være en dødsfelle.

Reklame

Innsjøer og elver kan være farlige for både mennesker og dyr. Derfor må man alltid huske at man ikke skal gå på isen når man er alene. Om det skulle oppstå en ulykke har du ingen til å redde deg, og det tar ikke lang tid fra man går i det iskalde vannet til alt håp er ute.

Alle som noen gang har gått i isvann vet hvor raskt kroppen lammes og hvor liten tid det er snakk om. Det samme gjelder for dyr, og ikke sjelden går også våre firbente venner gjennom isen.

Denne saken handler om en hjort som gjorde nettopp det. Hjorten gikk gjennom isen på en innsjø i Russland, men ble heldigvis oppdaget av mennesker før det var for sent.

Foto: Youtube

Reddet av jegere 

Ironisk nok var det en gruppe jegere som reddet livet til denne hjorten.

Hjorten hadde falt gjennom isen på den frosne innsjøen Barguzen, i nærheten av Ulan-Ude i Øst-Sibir, Russland. De fire jegerne som oppdaget hva som hadde skjedd hadde en vanskelig jobb foran seg.

LES OGSÅ
Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund - se hvem hun endte opp med

De måtte fjerne mye is for å klare å trekke det tunge dyret opp av vannet. Totalt tok redningsaksjonen fire timer.

Foto: Youtube

En av jegerne, Aleksej Baluey, filmet hele redningsaksjonen og i videoen kan man høre han si:  «Vi må få han ut av kulden».

Jegerne som vanligvis er opptatt med å ta livet av dyr, brukte all sin energi på å redde denne hjorten. De masserte dyret for å forbedre blodsirkulasjonen, og fikk til slutt fraktet han til en nærliggende låve hvor de fikk tørket og varmet han.

Foto: Youtube

Hjorten overlevde og ble sluppet tilbake til naturen. Nedenfor kan du se videoen som jegerne har publisert på Facebook – del gjerne saken for å hylle deres omsorgsfulle gjerning! 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT