Zuccarellostiftelsen ble etablert i 2016, og er et personlig initiativ fra en av Norges største idrettsutøvere – NHL-spilleren Mats Zuccarello. Hans mål er å redusere utenforskapet, og nå tar han et oppgjør med politikerne
Gjennom Zuccarellostiftelsen ønsker Hockeylegenden fra Oslo å bidra til at flere barn og unge får oppleve det samme idrettsfellesskapet han elsket som barn.
Stiftelsen hans jobber for å gi alle barn og unge muligheten til å delta i idrett og fysisk aktivitet – uavhengig av bakgrunn, kjønn, etnisitet, bosted og økonomiske midler.
Dyre strømpriser, dyre matvarer og boligrente i økning gjør at mange norske familier opplever trangere økonomi. Nå går NHL-stjernen kraftig ut mot norske politikere.
Familier må kutte kostnadene der de kan, og en del av det kan være å ta barna ut av organisert idrett fordi de rett og slett ikke har råd til å betale kontingent og utstyr.
– Det er trist. Vi ser en stor pågang i stiftelsen der flere søker stipend. Men det er bare trist at et så lite land som Norge, med så mange ressurser, skal ha det sånn. Det er bare en skam, sa Zuccarello ifølge TV 2.no da han var gjest i God Morgen Norge.
– Jeg synes politikerne og byrådet burde komme på banen her. Vi bygger nye ting i denne byen her (Oslo) hvor budsjettene sprekker med milliarder og det er penger som kunne gått til barneidretten, legger NHL-stjernen til.
Han medgir han nesten burde blitt politiker når han en dag legger skøytene på hylla.
– Jeg må nesten bli det. Jeg blir jo irritert. Det sitter folk som har null peiling og som ikke har tenkt seg om to ganger. Det er sprekker overalt og ingen konsekvenser.
Zuccarello drev selv med mye idrett som barn, både håndball, fotball, ishockey, og sier det har betydd alt for ham.
Hockeystjernen mener politikerne ikke forvalter pengene på riktig måte, og trekker blant annet frem ishockeyhallen Jordal Amfi som mangler parkeringsplasser.
– Hvordan forventer de at barn skal komme seg dit? Mange er avhengig av at foreldre skal kjøre dem dit med utstyr, sier han til TV 2.
Stiftelsen hans opplever i disse dager en økning i søknader fra familier og foresatte der det før akkurat gikk rundt, men som nå opplever at det er tøft. De starter eller avslutter søknaden med å si det at det sitter langt inne å be om hjelp, og de ser stadig vekk eksempler på at hver hundrelapp teller.