in

«Hodet i klemme»-Fritz: – Jeg regner med at det meste rundt konflikten blir servert på TV

Skjermdump: YouTube - hodet i klemme

Fritz Aanes har avsluttet brytekarrieren. Denne vinteren er han aktuell i NRK-serien «Hodet i klemme» og TV 2.serien «Sofa».

«Hodet i klemme» ble en av fjorårets store seriesnakkiser. Vi ble kjent med Stig-André, Felix, Morten og Fritz. Hovedkarakterene ble snart favoritter både hos presse og det norske TV-publikumet, som elsket at deltakerne ikke bare ofret alt på matta, de bød på seg selv, sine liv og alt av sårbarhet og følelser en ellers ikke er vant med å se i en så tøff idrett.

Fra å være en nokså ukjent og smal idrett i Norge, fikk stadig flere nordmenn øynene opp for brytesporten og de norske stjernene i miljøet.


– Norsk brytesport hadde ikke vært en dritt i dag uten meg. Det sier jeg ikke for å være cocky. Det er ren, skjær fakta. Jeg har brukt hele livet mitt siden 2010 på å få brytesporten opp og frem. Vi har fått internasjonale resultater og massiv oppmerksomhet. Jeg har ofret familien min for prosjektet, sier Fritz Aanes i et større intervju med VG.

View this post on Instagram

A post shared by Fritz Aanes (@fritzaanes)

Han har ikke lenger kontrakt med som landslagstrener for det norske brytelandslaget. Hva han skal gjøre fremover er han ikke sikker på.

Både han og Mesternes Mester-profilen Stig-André Berge trakk seg som trenere etter langvarig uenighet med utøverne om veien videre.

– Jeg regner med at det meste rundt konflikten blir servert på TV. Jeg grugleder meg til å se hvordan alt er klippet sammen, men det vil uansett gå greit. Jeg er for at alle sider kommer frem. Du kan ikke mate pressen med bare gladhistorier, du må vise at du er et vanlig menneske med alle slags følelser. Se til langrennssporten, den er i ferd med å daue, sier han til avisa.

Han mener utøverne selv tar livet av sporten.

– De skaper ingen interesse rundt det de driver med, for de mater pressen kun med positive oppslag, sier han.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Legen reddet livet hans da han ble født – 30 år etter var det hans tur å redde legen

Avsløres alt? Nå kommer siste sesong av Exit