Hold bilen din ren i sommer med disse enkle tipsene!

7249

Mange av oss bruker bilen flittig om sommeren. Når man skal på kjøretur er det mye kjekkere å sitte i en bil som ser og føles ren ut. Dyrt og tidkrevende tenker du?

Det trenger ikke koste mye penger, og det kan gjøres enklere enn du tror. Ta en titt på disse geniale tipsene, som er vel så bra som dyre produkter, og gjør bilen din skinnende ren igjen!

Smør rutene inn med cola 

Når det plutselig begynner å regne etter solfylte dager, kan rutene på bilen bli fylt av stygge striper. Cola er et godt hjelpemiddel på striper, fugleskitt og støv som samler seg på rutene.

Etter at du har helt godt med cola over rutene, må du rengjøre de grundig. Rengjør med en gammel avis og en sprayflaske med eddik i. Den kombinasjonen vil etterlate rutene stripefrie og kan også fjerne trafikkfilm som samler seg på innsiden av glasset.

Hjemmelaget spylerveske

Er du tom for spylerveske? Da kan du lage din egen variant. Bland tre deler vodka og fire deler vann med to teskjeer oppvaskmiddel. Rist blandingen godt i en flaske og vipps, så har du spylerveske som kan helles direkte på bilen.

Foto: Shutterstock

Rene viskere

Hvis vindusviskeren dine er skitne, så fjerner de ikke kun vann fra ruten, de lager også en lang, stygg stripe over ruten.

For å rengjøre de, kan du blande en fjerdedel almoniakk med en fjerdedel vann. Løft forsiktig vindusviskerne av og vask de med en klut. Tørk med en tørr klut etter at de er vasket.

Rene seter

Seter er ofte det som raskest blir skittent i en bil. Lukt, brusflekker eller sjokoladeflekker og sminke, havner ofte i setene.

Da skal du blande klar eddik med bakepulver til det dannes en lys, tannpastalignende krem. Ta en gammel tannbørste og gni kremen forsiktig inn i setene.

Foto: Shutterstock

La det deretter tørke godt og når setene er tørre, støvsuger du for best resultat.

Fjerne hår
Hundehår gjemmer seg overalt i bilen, og kan sitte godt fast i bilens interiør. I stedenfor å bruke timer med støvsugeren, kan du prøve dette:

Foto: Shutterstock

Hell vann på en sprayflaske og spray bilsetene lett. Deretter bruker du en helt vanlig vinduskraper nedover setene.

Skinnede skinn

Har du et lekkert ratt og dashbord i skinn, så må det pleies for å holde seg fint. Men du trenger ikke bruke en formue på dyre kjemikalier. En smule olivenolje på en klut kan gi interiøret den samme oppfriskende loook`en.

Få skinnede felger
Dritt på bilens felger, kan sitte godt. For å få felgene skinnende rene kan du blande like deler vann og eddik. Hell blandingen på en sprayflaske. Spray felgen godt inn med blandingen og tørk deretter av med en klut. Vipps, så har du kromfelger som fremstår som nye.

Dekk
Dekkene på bilen fortjener også en omgang.

Foto: Shutterstock

Bland vann og bakepulver sammen til en tykk pasta som du smører ut over dekkene med en myk børste. Skyll deretter dekkene.

Nå er hele bilen sommerfin og klar for kjøreturer. Kjekt, ikke sant?

Del gjerne tipsene videre!

SISTE NYTT

Advertisements