torsdag, juli 29, 2021

Hold myggen unna med kaffegrut

Mest lest nå

Mygg er noen bittesmå innsekt, men de kan kan være svært plagsomme og rett og slett ødelegge den gode stemningen en varm sommerkveld.

Det finnes flere triks du kan benytte deg av for å holde myggen unna. For eksempel kan det være lurt å ha på seg lyse klær fordi myggen foretrekker mørke objekter fremfor lyse.

Myggmiddel og mygglys kan være effektivt, men det koster penger og inneholder ulike kjemikalier. Da er det greit å vite at det finnes alternativer.


Noe som skal være svært effektivt mot mygg i følge det amerikanske miljøorganet U.S. Environmental Protection Agency (EPA) er noe så enkelt og billig som kaffegrut. Det skal også være effektivt for å holde veps og andre insekter på avstand.

Kaffegrut kan gjøre underverker for humøret en mild sommerkveld. Foto: Canva.com

Slik gjør du:

1. Ta fersk eller brukt kaffegrut og legg i en skål. Dekk til skålen og legger over aluminiumsfolie. La skålen stå mørkt og svalt til kaffegruten har tørket.

2. Deretter kan du sette ut kaffegruten, enten i en skål eller på en bit aluminiumsfolie, og tenne på som du gjør med røkelse. Alternativt kan du legge oppi en bit grillkull.

3. Har du svært mye mygg rundt deg kan du tilsette ferske laurbærblad i kaffegruten og la det brenne sammen. 

4. Dersom det er mye vind, eller om du vil holde et stort område myggfritt, anbefales det å sette ut flere skåler med kaffegrut på ulike steder. 

5. Det er alt som trengs  – det er miljøvennlig, billig og du slipper å bruke kjemikalier. 

Del gjerne tipset videre!

LES OGSÅ: Gode tips mot kløende myggstikk

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter