Hjem Kjendisnytt Hollywood-stjernen hyller Gunhild Stordalen – krever radikal endring

Hollywood-stjernen hyller Gunhild Stordalen – krever radikal endring

Del
X

Alec Baldwin og kona Hilaria er kjent for sitt miljø-engasjement. Etter et møte med Gunhild Stordalen oppfordrer superstjernen lederne i G20-landene til å erstatte ord med handling.

– Covid-19-pandemien har avslørt hvor skadelig vårt nåværende matsystem er, både som en medvirkende årsak til helsekrisen og som en forsterker av dens innvirkning, skriver skuespiller Alec Baldwin på Instagram

Gunhild Stordalen
Foto: Gunhild Stordalen / Instagram

Han har delt et bilde der han selv står i bakgunnen mens Gunhild Stordalen snakker med Baldwins kone.

Superstjernen fortsetter innlegget med å påpeke at det er et presserende behov for at verdens ledere tar steget opp, og handler.

– Varig bedring fra pandemien kan bare oppnås ved å radikalt transformere matsystemene våre. Jeg er glad for at min venn @gunhild_stordalen og hennes @eatfoundation har foreslått en viktig 7-trinns agenda, som oppfordrer regjeringer i G20-landene, inkludert USA, til å gjøre denne krisen til en historisk mulighet til å endre vår skjebne, skriver Baldwin.

Alec Baldwin hyller EAT Foundation og Gunhild Stordalen. Faksimile: Instagram

EAT Foundation sendte nylig et åpent brev til G20-landene der de beskrev mat som kjernen i det nye globale risikolandskapet.

I brevet skriver EAT at moderne matproduksjon og konsum undergraver det aller viktigste for å beskytte helsen til menneskeheten, nemlig sunne økosystemer og sunne dietter.

– Jeg ser frem til å se fremgang mot neste års toppmøte for FNs matsystemer, der jeg forventer å se våre ledere forplikter seg til en sunn og bærekraftig fremtid for oss alle, skriver Baldwin.

Ifølge VG takker Gunhild Stordalen for støtten. 

– EAT og jeg er utrolig takknemlige for støtten! Alec og hans kone Hilaria er genuint opptatt av en bedre og mer bærekraftig fremtid for alle, og ser at å endre verdens matsystem er helt avgjørende, sier Stordalen til VG. 

Alev og Hilaria Baldwin har ved flere anledninger brukt stemmene sine for å støtte arbeidet til EAT, senest i New York i fjor under lanseringen av EAT-Lancet rapporten i FN-bygget, forteller Stordalen. 

– Pandemien har gjort arbeidet enda viktigere, derfor har EATs rådgivende styre lagt press på G20-landene for å få fart på innsatsen. Jeg håper verdens ledere lytter til oss, inkludert mannen i det hvite hus som Alec er kjent for å parodiere, sier hun ifølge avisen. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com